снимка Pixabay22-годишен младеж от Варна беше осъден за нарушаване на

...
снимка Pixabay22-годишен младеж от Варна беше осъден за нарушаване на
Коментари Харесай

22-годишен варненец получи условна присъда и 10 000 лева глоба за нарушуена карантина през март

снимка Pixabay

22-годишен юноша от Варна беше наказан за нарушение на ограничения, издадени срещу разпространението на заразна болест по хората. Деянието е осъществено по време на оповестено изключително състояние в страната, обвързвано със смъртни случаи, оповестиха от пресслужбата на Районния съд морския град.

По силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение,  на подсъдимия бе наложено наказване от 3 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се  отсрочва с изпитателен период от 3 години, както и санкция в размер на 10 000 лв..

В интервала от 23 до 30 март тази година, след идване с полет до летище Варна от рискова страна, на съображение издадено наставление от Регионалната здравна ревизия, подсъдимият бил подложен под наложителна 14-дневна карантина по отношение на разрастващата се пандемия от COVID-19. Той показал адрес на настаняване в град Варна, където трябвало да обитава във визирания в предписанието период, само че през посочения интервал нарушил противоепидемичната мярка и напуснал жилището.

 22-годишният обвиняем признава виновността си и е склонен с параметрите на наложеното със съглашението наказване. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.

  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР