Снимка: PexelsЗдравният министър Костадин Ангелов обяви, че над 90% от

...
Снимка: PexelsЗдравният министър Костадин Ангелов обяви, че над 90% от
Коментари Харесай

Германци ще изследват български проби, за да разберат дали са от британския щам

Снимка: Pexels

Здравният министър Костадин Ангелов разгласи, че над 90% от пробите в Кюстендил и Бургас са от английския подвид на COVID-19. По думите му, на този стадий не се планува изцяло затваряне.

За цялостната картина в страната се чакат резултатите от проучване в Германия. Той добави, че  страната ни е изпратила 600 проби за проучване в Германия, с цел да се реши каква е честотата на разпространяването на английския вариант на ковид у нас.

Според министъра няма да бъде разумно следващо „ затваряне ” на цялата страна, тъй като то няма да бъде заслужено за всички обитаеми места и хора. Той уточни, че във Великотърновска област за последните четири дни заболеваемостта е 165 индивида на 100 000 души, до момента в който в Бургас този показател надвишава 300, а в Кюстендил 400 болни на същия брой население. Затова съгласно Ангелов е подобаващи локалните ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19.  Той разясни, че прекъсването на плановия банкет и на плановите интервенции в някои от лечебните заведения е защитна мярка за разпространяването на английския вариант в лечебните заведения, тъй като той доста мъчно се хваща от бързите антигенни проби.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР