Снимка PexelsЗам.-външният министър Георг Георгиев коментира пред БТВ, че Великобритания

...
Снимка PexelsЗам.-външният министър Георг Георгиев коментира пред БТВ, че Великобритания
Коментари Харесай

Зам.-министър Георг Георгиев: Ще има обмитяване за стоките над 30 лева заради Брекзит

Снимка Pexels

Зам.-външният министър Георг Георгиев разяснява пред БТВ, че Англия ще бъде третирана към този момент като трета страна за Европейски Съюз. " България работи с такива страни, само че на уеб страницата на организация " Митници " има задоволително информация. Ще има обмитяване за стоките над 30 лв.. Спедиторските компании знаят по какъв начин се работи. От 1 октомври ще са нужни интернационалните паспорти, преди този момент ще се пътува с персоналните карти ", сподели той.

До 6 месеца ще може да се обитава без статут на уседналост, разясни той. Предстои до 28 февруари Европейският парламент да доуточни договорката Брекзит. Предстои споразумяване на здравно-осигурителните права. Все още няма цялостна изясненост по какъв начин стоят нещата за сезонните служащи.

90 дни на всеки 180 могат да се рестартират пътуванията. Ще стане ясно какъв брой дни би трябвало да прекараш отвън Англия, с цел да се върнеш. Най-сериозен ще е казусът за студентите, тъй като за тях отпадат към този момент режимите за стипендии през Европейски Съюз и те ще би трябвало да заплащат цялостния размер на таксите. 6000 са студентите ни сега във Англия.

Онлайн е кандидатстването в този момент за студентските визи, с цел да не бъде никой ощетен, това ще изисква въпреки всичко време, разясни Георгиев.

За момента 230 000 българия са се записали по статут на уседналост. За 213 000 към този момент има отговор. До 30 юни е срокът за вписване по схемата за уседналост, разясни Георгиев.

/ПИК

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР