снимка pexelsВъпреки тежкото положение на голяма част от българите банките

...
снимка pexelsВъпреки тежкото положение на голяма част от българите банките
Коментари Харесай

Банките вдигнаха таксите за теглене от банкомат

снимка pexels

Въпреки тежкото състояние на огромна част от българите банките взеха решение да вдигнат таксите за изтегляне от банкомат.

Новата година ще я посрещнем с по-високи такси за изтегляне от банкомат. 

Една от институциите в топ 3 - Банка ДСК, разгласи, че от 4 януари тегленето на кеш от банкомат на друга банка ще коства 1.50 лв. при остаряла такса 1.20 лв.. За тези, които теглят пари от АТМ на Банка ДСК, смяна няма да има и интервенцията ще коства 0.30 лв.. Справката по сметка на банкомат на банката обаче ще се тарифира с 0.40 лв.. Поскъпват и касовите интервенции, като тегленето на гише до 2000 лв. ще изяжда най-малко 4.50 лв., написа " Марица ".

Още през лятото последната банка, която допускаше гратис изтегляне от собствен АТМ за своите клиенти, приключи тази процедура. Така картодържателите на УниКредит Булбанк заплащат по 0.30 лв. на неин банкомат и 1.50 лв. за изтегляне на пари от различен. 

Спестовната сметка на Райфайзен банк пък от през вчерашния ден е с годишна такса сред 12 и 36 лв., според от това дали клиентът получава регулярни доходи по нея като превод на работната заплата да вземем за пример.

По-малките банки не остават по-назад и бързо дават равнис по огромните. Те също пипнаха цените си за най-ползваните услуги. Токуда Банк ще желае по 3 лева месечна такса за поддържане на сметка без карта, а когато сметката е в комплект с дебитна карта -  по 2.50 лева

Според информация на фондация " Граждани против бюрокрацията ", откриването на елементарна сметка, която съвсем всеки българин има, стига до 5 лв.. Ежемесечно тази сметка " изяжда " сред 2.20 лв. и 5.50 лв. и даже закриването й не всеки път е гратис. Цената на тази услуга варира сред 0 и 14 лв.. Доста безценен " бракоразвод " с обслужващата банка!

Добре е постоянно да се ревизират известията за промени в цените, които банките са длъжни да пубикуват на уеб страниците си най-малко месец по-рано. В този интервал клиентите могат да се откажат документално от подписания контракт, без да дължат обезщетение или наказателна клауза за това.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР