На 19 май 2024 г. бяха извършени нови проверки за

...
На 19 май 2024 г. бяха извършени нови проверки за
Коментари Харесай

Проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания продължават

На 19 май 2024 година бяха осъществени нови инспекции за нелоялни практики при проведените туристически пътувания. Служители на Министерството на туризма взаимно с Комисията за отбрана на потребителите, Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “ (ИААА), Национална организация по приходите (НАП) и Икономическа полиция направиха инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “. Бяха тествани 25 рейса, идващи от Турция. Проверка е осъществена на туроператорите – уредници на пътуванията за законово осъществяване на активността, оповестиха от Министерството на туризма.

ИА “Автомобилна администрация " откри нарушавания при инспекцията на един от превозвачите. Автобусът беше спрян от придвижване, а на лидера бе формиран Акт за открито административно нарушаване (АУАН) според член 55, т. 1 от Наредба № 11 от 31.10.2002 година за интернационален авто транспорт на пасажери и товари, за това, че няма нужния годен лиценз за извършване на активността.

Внезапните инспекции на контролните органи, взаимно с Министерството на туризма, ще се правят през цялата година и ще бъдат изпълнявани освен на гранично-контролно пропускателните пунктове в страната, само че и на стратегически туристически обекти навътре в страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР