Снимка: PexelsВ Турция от утре - 11 февруари, се предвижда

...
Снимка: PexelsВ Турция от утре - 11 февруари, се предвижда
Коментари Харесай

В Турция стартира втората фаза на ваксинацията срещу COVID-19

Снимка: Pexels

В Турция от на следващия ден - 11 февруари, се планува да стартира втората фаза от имунизацията на популацията против COVID-19 с китайската ваксина Синовак. Тези дни завърши 28-дневният период от слагането на първата доза ваксини и се минава към имунизиране с втората доза ваксини, съобщи турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа.

Както преди 28 дни, по този начин и на този стадий първо ще се извърши имунизирането с втората доза ваксини на здравните служащи, а по-късно на възрастните в старческите домове, както и тези над 80 година възраст. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган също е включен в първата група за имунизиране с втората доза ваксина, а също по този начин и политическите водачи.

По данни на здравното министерство от началото на акцията до момента в Турция са имунизирани 2 800 000 души. Здравният министър Фахреттин Коджа уточни, че задачата на здравните управляващи е да реализират минимум 60 % имунизиране на популацията, което ще разреши основаването на публичен имунитет и нормализиране на живота.

Той сподели още, че все още са обезпечени 15 млн. дози и са контрактувани общо 100 млн. дози ваксина. Министър Коджа уточни, че се планува в близко бъдеще да бъдат достигнати плануваните равнища, както с производството на лична ваксина и по този начин и с снабдяване на ваксини от разнообразни източници.

От идния понеделник здравните управляващи в Турция ще огласяват пред обществеността седмичните данни от разпространяването на епидемията във всички области на страната. Също от понеделник се възнамерява да стартира имунизирането на 65 и 70-годишните. Към момента се огласяват данните от разпространяването на COVID-19 в общонационален мащаб.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР