Снимка PexelsТестовете са в начален етап.Moderna започна да поставя дози

...
Снимка PexelsТестовете са в начален етап.Moderna започна да поставя дози
Коментари Харесай

Moderna започва да тества нова ваксина, която може да се съхранява в нормални хладилници

Снимка Pexels

Тестовете са в начален стадий.

Moderna стартира да слага дози на първите участници в проучването.

Компанията Moderna Inc съобщи в понеделник, че е сложила доза на първия участник в изследване от ранен стадий на нов претендент за ваксина против Covid-19, който евентуално може да се съхранява и транспортира в естествени хладилници, вместо във фризери.

Компанията съобщи, че новият й претендент за ваксина може да улесни разпространяването, изключително в разрастващите се страни, където проблемите с веригата на доставки могат да попречат на процеса на имунизация, оповестява Ройтерс, представени от БНР.

Проучването в ранен стадий ще оцени сигурността и имуногенността на имунизацията от последващо потомство, обозначена като mRNA-1283, на три дозови равнища, и ще се дава на здрави възрастни или като единична доза, или в две дози с период от 28 дни, показаха от компанията.

Moderna също по този начин възнамерява да оцени новата ваксина, mRNA-1283, като евентуален бустер в бъдещи изследвания.

През предходната седмица Moderna стартира да слага дози на първите участници в проучване, тестващо претенденти за бустер ваксина против Covid-19, ориентирани към разновидността, прочут като B.1.351, който се появи за първи път в Южна Африка

Според известието на компанията, претендентите за бустер ваксина, обозначени с mRNA-1273.351, ще бъдат тествани както за южноафриканския вид, по този начин и като многовалентна ваксина.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР