Снимка PexelsСдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация

...
Снимка PexelsСдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация
Коментари Харесай

Ресторантьори се обявиха срещу предложението на БХРА за служебен туристически министър

Снимка Pexels

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) изрично възразяват против предлагането на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) нейният ръководител Георги Щерев да бъде назначен за длъжностен министър на туризма, оповестиха от двете организации.

Според СЗБ и БАЗ това не е предложение на по-голямата част от бранша, а единствено на асоциацията, която " през последната година потвърди, че се интересува само от ползите на хотелиерите ".

" С цялото ни почитание към господин Щерев, само че нито той, нито представляваната от него организация са обединители за нашия бранш, а тъкмо противоположното. Убедихме се, че в абревиатурата БХРА, Р-то, което би трябвало да значи " ресторантьорска ", от дълго време е изгубило своя смисъл и към този момент е единствено за съзвучие ", показват от двете организации.

Те дефинират предлагането на БХРА за длъжностен министър на туризма като лобизъм и следващ опит на хотелиерите " да се докопат до власт и привилегии ". От СЗБ и БАЗ декларират подготвеност, в случай че Георги Щерев бъде назначен за длъжностен министър на туризма, да изразят гражданския си митинг с всички вероятни средства.

Вчера кандидатурата на Щерев за длъжностен министър на туризма бе оповестена от БХРА в някои медии.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР