Снимка PexelsСъветът на ЕС постигна съгласие да добави 6,2 млрд.

...
Снимка PexelsСъветът на ЕС постигна съгласие да добави 6,2 млрд.
Коментари Харесай

Одобриха увеличение на бюджета на ЕС с 6,2 млрд. евро за справяне с кризата с COVID-19 и ваксиниране

Снимка Pexels

Съветът на Европейски Съюз реализира единодушие да добави 6,2 милиарда евро към бюджета на Европейски Съюз за 2020, с цел да се оправи с последствията от рецесията с COVID-19 и да финансира, наред с другото, тактиката за имунизиране. Съветът одобри план на коригиращ бюджет за 2020 посредством писмена процедура, написа

С преразгледания бюджет се усилват заплащанията за Инструмента за незабавна поддръжка в границите на Съюза с 1,09 милиарда евро, с цел да бъде обезпечено основаването и разпространяването на ваксина против COVID-19. Европейската комисия ще употребява тези средства като предплатено заплащане за предварителни поръчки на дози от имунизацията.

С план на коригиращ бюджет също по този начин се усилват бюджетните заеми за заплащания с 5,1 милиарда евро за Инвестиционната самодейност в отговор на ковид (ИИОК) и Инвестиционната самодейност в отговор на ковид — плюс (ИИОК+). Парите ще бъдат употребявани за покриване на спомагателните потребности за прогнозата за финансиране по линия на доближаването до края на годината.

ИИОК пренасочва неизразходваните средства от бюджета на Европейски Съюз за справяне с рецесията, обвързвана с COVID-19, а ИИОК+ смекчава разпоредбите за консумиране на средства по линия на доближаването, с цел да се усили гъвкавостта.

Очаква се по време на пленарното си съвещание на 14-17 септември 2020 Европейският парламент да реализира единодушие по позицията си по предлагането за план за коригиращ бюджет. След като бъде реализирано единодушие, планът за коригиращ бюджет ще влезе в действие.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР