Снимка: PexelsСАЩ и Тайван се обединиха срещу Китай.Управляващата комунистическа партия

...
Снимка: PexelsСАЩ и Тайван се обединиха срещу Китай.Управляващата комунистическа партия
Коментари Харесай

САЩ и Тайван се обединиха срещу Китай

Снимка: Pexels

Съединени американски щати и Тайван се сплотиха против Китай.

Управляващата комунистическа партия в Китай твърди, че либерален Тайван е нейна територия, макар че в никакъв случай не го е направлявала.

Доходите на хората в Тайван са 7-8 пъти по-високи от тези в Китайската национална република.

Двете страни подписаха съглашение, целящо да ускори съдействието сред техните брегови стражи, в опит да отхвърлен все по-настоятелните морски действия на най-многолюдната страна.

Двете страни подписаха меморандум за съгласие, който основава работна група за „ възстановяване на връзките, създаване на съдействие и шерване на информация “ за напъните, свързани с бреговата защита, обявиха от Американския институт в Тайван, де факто посолството на Съединени американски щати от петък в Тайпе, предава Bloomberg.

Тайванският министър председател Сю Ценг-Чанг уточни закон, който Китай одобри през януари, давайки на бреговата си защита по-голяма независимост да обстрелва непознати кораби, когато беше запитан за повода за сключване на новото съглашение.
" Китайският закон за бреговата защита е фрапантен за прилежащите страни. Така че страните работят дружно, основавайки се на споделени полезности, в опит да поддържат районен мир и непоклатимост ", сподели Сю, представена от BloombergTV.bg.

Този ход бележи най-новите старания на Съединени американски щати да се опълчват на потреблението от страна на Китай на своята брегова защита и цивилен риболовни милиции за отстояване на териториалните си искания. Съединени американски щати разполагат своята брегова защита в западната част на Тихия океан, с цел да оказват помощ на съдружниците да наложат своите искания в противоречивите води.

По-рано тази седмица Съединени американски щати показаха угриженост от наличието на над 200 китайски риболовни кораба покрай противоречив риф в Южнокитайско море.

Управляващата комунистическа партия в Китай твърди, че либерален Тайван е нейна територия, макар че в никакъв случай не го е направлявала. Пекин употребява и стопански средства, с цел да окаже напън върху Тайван и да прекъсне връзките на острова.

Китай също по този начин работи, с цел да примами фирмите и частните лица да работят на континента, предлагайки им тласъци като преференциални застраховки и кредитни полици, в опит да усили въздействието си.

Пекин е заплашвал и с военни дейности за принудително обединяване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР