Снимка PexelsПри сделки с коли, които вече са имали поне

...
Снимка PexelsПри сделки с коли, които вече са имали поне
Коментари Харесай

Регистрация на кола вече само с платен данък

Снимка Pexels

При покупко-продажби с коли, които към този момент са имали най-малко една регистрация у нас, притежателите ще би трябвало да показват в службите по регистрация на Министерство на вътрешните работи публикуван или удостоверен от общината документ за заплатен налог, когато са ги придобили. Това взеха решение дефинитивно депутатите, откакто одобриха на второ четене промени в Закона за придвижване по пътищата, записани в преходните и заключителни разпореждания на план за промени в Закона за локалните налози и такси, заяви " 24 часа ".

Tази ниша в закона за пестене на локален налог е ощетила за 10 година общинските хазни с най-малко 60 млн. лева Икономисването на налога най-често се правело при покупко-продажби със скъпи коли или камиони. Собствениците се възползвали от запис в Закона за локалните налози и такси и остаряла разпоредба на Министерство на вътрешните работи от 2000 година Текстовете плануват, че не се дължи общински веществен налог при придобиване на кола, в случай че тя няма регистрация в КАТ.

Поради това притежателите пускали искане за събаряне на номерата, след което прехвърляли собствеността, най-често на свързани или подставени лица, без да платят локален налог. Сделката ставала, до момента в който не е изминал срокът за техническия обзор и на застрахователните полици по „ Гражданска отговорност ”, с цел да не се заплащат наново.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР