Снимка: PexelsПолицията в Париж е арестувала един заподозрян за нападението

...
Снимка: PexelsПолицията в Париж е арестувала един заподозрян за нападението
Коментари Харесай

Четирима ранени до бившата редакция на Шарли Ебдо в Париж

Снимка: Pexels

Полицията в Париж е арестувала един обвинен за нападението с нож наоколо до някогашната редакция на сатиричния вестник " Шарли Ебдо ", оповестява БНР.

При офанзивата бяха ранени четирима души. Състоянието на двама от тях е сериозно, написа standartnews.com.

Предполага се, че става дума за нахлуване с двама причинители, които са избягали. Районът е отцепен от полицията.

" Нападение с хладно оръжие бе осъществено в 11-и регион на Париж, пред остарялата централа на " Шарли ебдо ", сподели министър-председателят Жан Кастекс, който отиде в спешния център на министерството на вътрешните работи.

Полицията отдели региона на нападението

Полицията заяви, че има арестуван обвинен, съобщи " Франс прес ". Първоначално управляващите смятаха, че са забъркани двама нападатели, само че по-късно обявиха, че съгласно тях офанзивата е била осъществена единствено от едно лице. То е хванато край Площада на Бастилията.

Полицията е забелязала измежду тълпата на площада мъж с кръв по облеклата. Площадът на Бастилията се намира на няколкостотин метра от мястото на престъплението, означи ТАСС.

Според радио France info обаче е арестуван и втори обвинен за нападението покрай остарелия офис на френския язвителен вестник " Шарли Ебдо ".

Източник на Франс прес също заяви, че френската полиция е задържала и втори обвинен за днешното нахлуване с нож.

На мястото на офанзивата е открито хладно оръжие по информация на двама полицейски източници. Единият го разказа като мачете, а другият го назова сатър.

Репортери на АП видяха по какъв начин в квартала край метростанция " Ришар Леноар " в източната част на Париж се стичат служители на реда. Пет учебни заведения в 11-и регион и всички учебни заведения и детски градини в прилежащите региони бяха отцепени.

Не е явен претекстът за нападението.

Френската прокуратура за битка с тероризма разгласи, че почнала следствие за нападението с нож покрай някогашните офиси на " Шарли Ебдо ".

Заподозреният нападател, който е задържан, ще бъде разпитван за " опит за ликвидиране, обвързвано с тероризъм " и " скрит план с терористи ", оповестиха от ведомството.

Във френската столица сега се гледа делото против хипотетични съучастници в офанзивата против вестника през 2015-а, при която бяха убити 12 души.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР