Снимка PexelsНай-критичният момент е сега. Споразумение за бъдещите търговски отношения

...
Снимка PexelsНай-критичният момент е сега. Споразумение за бъдещите търговски отношения
Коментари Харесай

Решават за споразумението за бъдещите търговски отношения между Великобритания и ЕС

Снимка Pexels

Най-критичният миг е в този момент. Споразумение за бъдещите търговски връзки сред Англия и Европейски Съюз след Брекзит може най-сетне да бъде реализирано този уикенд, споделиха през днешния ден в Брюксел високопоставени чиновници от Европейски Съюз, представени от Ройтерс.

Лондон обаче твърди, че диалозите към момента вървят " доста мъчно " и че е решен " да си върне контрола " от Евросъюза, откакто го напусна преди 10 месеца, предава Българска телеграфна агенция.

Само към четири седмици преди Обединеното кралство дефинитивно да излезе от орбитата на Европейски Съюз на 31 декември, неназован върховен чиновник на Европейски Съюз съобщи пред Ройтерс, че постигането на съглашение е " идно ", само че различен сподели, че не е ясно по кое време това може да стане.

Но откакто диалозите в Лондон нощес зациклиха, английските представители възприеха не толкоз оптимистичен звук. " Все още остават някои спънки за превъзмогване. Времето е доста малко и договарянията са в доста сложен миг ", сподели пред кореспонденти представител на премиера Борис Джонсън. Сигурно е, че ние няма да можем да приемем съглашение, което не зачита фундаменталните ни правила за суверенитет и за връщане на контрола ни ", добави той.

Седмици наред основният договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние и неговият английски сътрудник Дейвид Фрост разискват въпросите на риболова, държавните помощи и методите за решение на бъдещи разногласия, с цел да се реализира изцяло комерсиално съглашение, което да урежда комерсиалния стокообмен сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, възлизаща на близо 1 трилион $ годишно.

Европейски Съюз сложи Лондон пред алтернативата да реши какво бъдеще желае за себе си отвън общия пазар и митническия съюз след 47-годишното си участие в него, означи Ройтерс. " Истинският въпрос е какъв политически, стопански, обществен план желаят те за своето бъдеще ", сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. " Това е въпросът, пред който са изправени английското държавно управление и английският народ ", добави той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР