Снимка: PexelsМутация на новия коронавирус, която е все по-разпространена в

...
Снимка: PexelsМутация на новия коронавирус, която е все по-разпространена в
Коментари Харесай

Експерт: Нова мутация на коронавируса е по-заразна, но по-малко смъртоносна

Снимка: Pexels

Мутация на новия ковид, която е все по-разпространена в Европа и наскоро беше засечена и в Малайзия, може да е по заразна, само че наподобява по-малко смъртоносна, заяви Ройтерс.

Пол Тамбян, старши съветник в националния университет в Сингапур и президент на основаната в Съединени американски щати Международна асоциация по инфекциозни заболявания, сподели, че разновидността D614G е открита и в Сингапур. Той посочи, че разпространяването й в Европа се свързва с понижаване на смъртните случаи, което демонстрира, че е по-малко смъртоносна.

Мутацията едва ли ще се отрази върху ефикасността на евентуална ваксина, макар предизвестията с противопоставен смисъл от изтъкнати специалисти, предава Българска телеграфна агенция. 

Повечето вируси стават по-малко смъртоносни с мутирането.

Учени откриха тази разновидност още през февруари. Тя се популяризира в Европа и двете Америки. Световната здравна организация сподели, че няма данни тя да предизвиква по-тежко боледуване.

В събота Нур Хишам Абдула, общоприет шеф в министерството на опазването на здравето, прикани за по-голяма зоркост, откакто разновидността беше открита в два клъстера в Малайзия. Според него тя е 10 пъти по-заразна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР