Снимка PexelsЖегата не пощади и съседните страни. Топлата вълна в

...
Снимка PexelsЖегата не пощади и съседните страни. Топлата вълна в
Коментари Харесай

В Турция и Кипър земната повърхност е над 50 градуса

Снимка Pexels

Жегата не пощади и прилежащите страни. Топлата вълна в Турция и Кипър увеличи температурата на земната повърхнина до над 50 градуса по Целзия за повторно в границите на месец, заяви Европейската галактическа организация (ЕКА), представена от Агенция Франс Прес и

Най-опустошителните пожари от десетилетия вилняха в региони от средиземноморското и егейското крайбрежие на Турция за към седмица, а прилежаща Гърция свърза рекордните жеги с климатичните промени.

ЕКА разгласява карта на района, включващ Кипър, която демонстрира огромни региони, оцветени в мрачно алено.

„ Ясно се вижда се, че температурата на земната повърхнина в Турция и Кипър е достигнала над 50 градуса по Целзий “, се показва в известие на организацията, която отбелязва, че данните са от 2 август.

Предишната карта, направена по данни от спътника „ Сентинел-3 “ на програмата „ Копеник “, сподели сходно температурно оцветяване на 2 юли.

„ Докато метеорологичните данни употребяват температурата на въздуха, този сателитен инструмент регистрира действителното количество енергийна радиация от Земята и демонстрира действителната температура на земната повърхнина “, показва ЕКА.

Температурата на земната повърхнина е друга и неведнъж с по-екстремни стойности от температурата на въздуха, с която нормално работят метеоролозите.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР