Снимка PexelsИ Великобритания изрази мнение, че България трябва да се

...
Снимка PexelsИ Великобритания изрази мнение, че България трябва да се
Коментари Харесай

И Великобритания иска да изгоним руския дипломат

Снимка Pexels

И Англия изрази мнение, че България би трябвало да се отърве от съветския посланик. " Като непосредствен сътрудник и мощен съдружник в НАТО, Англия поддържа решителността на България да пази своите жители, сигурността си и суверенитета си от зловредни закани ".

Това написа в профила си в Туитър посланикът на Англия у нас Роб Диксън по отношение на оповестяването на полк. Василий Сазанович за личност нон грата у нас, съобщи

Той е контактувал с българин, който е имал достъп до класифицираната информация. На него е била обещавана и предоставяна финансова полза. Заради имунитета на съветския посланик следствието е спряно.

Главният прокурор Иван Гешев уведоми публично министъра на външните работи за случая, след което МВнР обяви дипломата за личност нон грата, като му даде 72 часа период да напусне страната.

Въпросното действие съставлява закононарушение по член 104 алинея 1 от Наказателния кодекс. Тъй като причинителят се употребява с имунитет по Виенската спогодба за дипломатическите връзки, досъдебното произвеждане е прекъснато.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР