Снимка: PexelsЕвропейският съюз е отделил 400 000 евро хуманитарна помощ

...
Снимка: PexelsЕвропейският съюз е отделил 400 000 евро хуманитарна помощ
Коментари Харесай

Нов опит за спиране на конфликта в Нагорни Карабах

Снимка: Pexels

Европейският съюз е отделил 400 000 евро филантропична помощ за популацията на Нагорни Карабах. Там военните дейности още не стихват.

Външните министри на Армения и Азербайджан са се договорили за незабавни стъпки за разрешаване на спора в Нагорни Карабах, съобщи Ройтерс. Това е станало след среща на двамата министри в Женева, се прецизира в изказване на съпредседателите на Минската група - пратениците на Русия, Франция и Съединените щати.

Съгласно съглашението няма да бъдат нанасяни предумишлено удари по цивилно население и невоенни обекти, ще бъде осъществена замяна на телата на починали на бойното поле и до една седмица ще бъдат направени описи на  военнопленниците, с оглед възможна замяна.

Армения и Азербайджан към този момент не съумяват да спрат сраженията, макар че три пъти се договаряха за преустановяване на огъня, а продължаващите повече от месец конфликти към този момент са лишили живота на стотици хора, отбелязва Ройтерс и БНР.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР