Снимка: PexelsНе спирайте футболните мачове! Този призив отправи Българският футболен

...
Снимка: PexelsНе спирайте футболните мачове! Този призив отправи Българският футболен
Коментари Харесай

БФС: Не спирайте футболните мачове!

Снимка: Pexels

" Не спирайте футболните мачове! " Този апел насочи Българският футболен съюз към държавното управление и здравните управляващи у нас.

Както е известно през вчерашния ден здравният министър Костадин Ангелов предложи по-строги ограничения за преодоляване на пандемията от ковид, които включват и прекратяване на спортните мероприятия в България. Те би трябвало да бъдат гласувани на следващия ден и вероятно да влязат в действие от петък, написа Dsport.

От родната централа обаче пуснаха отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев, в което приканиха ограниченията да не засягат футболните шампионати в първите три равнища у нас. 

Ето какво написаха от БФС:

" И.д. президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов изпрати отворено писмо до министър-председателя на Република България Бойко Борисов с копие до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов с молба оповестените на 23 ноември т.г. проектомерки за предварителна защита на разпространяването на ковид на територията на страната и съответно – предлагането за преустановяването на всевъзможен тип групови спортни мероприятия от 27 ноември т.г., да не засягат футболните шампионати в първите три равнища у нас.

Като мотив БФС показва редица справедливи условия, включващи както направения от централата и признат от ММС и МЗО непоколебим протокол за осъществяване на състезателно-тренировъчна активност в условия на COVID-19, по този начин и евентуалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.

На база публично изразената поддръжка за настояването от страна на всички професионални клубове в България, управлението на БФС приканва за доиграване на оставащите дуели до края на есенния дял на шампионатите (и отсрочените заради карантинните ограничения мачове) до 20 декември 2020 година и възобновяване на акцията през втората половина на февруари 2021 година (ако ситуацията позволява), за опазване на жизненоважния темп в системата на българския футбол.

Българският футболен съюз и персонално Михаил Касабов поддържат отвореното писмо на президента на БФВ Любомир Ганев до държавните институции по същия проблем и показват безапелационното си мнение, че, от позицията си на административен и регулаторен орган на футбола у нас, ще продължат да извършват всички задължения, свързани с застраховане на оптимално предпазена среда за осъществяване на тренировъчно-състезателен развой ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР