Снимка: ПетелВалежите спират, утре ни очаква предимно слънчево време, сомчи

...
Снимка: ПетелВалежите спират, утре ни очаква предимно слънчево време, сомчи
Коментари Харесай

Валежите спират, утре ни очаква предимно слънчево време.

Снимка: Петел

Валежите стопират, на следващия ден ни чака най-вече слънчево време, сомчи прогнозата на синоптиците. От през вчерашния ден вечерта до 18 часа през днешния ден най-вече дъжд падна в Пазарджик - 23 литра на кв/м. Поривите на северозападния вятър през днешния ден бяха на-силни в Оряхово -над 70 км/ч.

Вятърът създаваше чувство за по-студено от действителното време, макар че оптималните температури бяха в интервала сред 18 и 26 градуса

На запад преваляванията към този момент стопираха. В околните часове в Източна България към момента ще превалява, ще има и гръмотевици, само че до сутринта явленията ще отслабнат, а облачността в по-голямата част от страната ще намалее и на следващия ден ще е по-често слънчево, като в утринните часове, единствено в обособени източни региони, към момента ще превалява. Сутринта ще е относително хладно, само че денем северозападният вятърът ще отслабне, дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще са от 22° до 27°.

По Черноморието преди обяд преваляванията краткотрайно ще спрат, само че по-късно още веднъж на обособени места кратковременно ще превали.

Максималните температури ще са от 20° до 23°. Температурата на морската вода е от 16 до 19°. Вълнението на морето ще бъде едва.

По-добри условия за туризъм в планините на следващия ден - облачността ще е променлива, намаляваща постоянно до слънчево. На обособени места, обаче ще има краткотрайни валежи. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад.

И в останалата част от Балканите преваляванията последователно ще намалеят и денем облачността ще се раздира до най-вече слънчево. Над Централна и Източна Европа, обаче ще остане облачно и ще има превалявания, в обособени региони - интензивни и съпроводени от гръмотевици. Над останалата част от континента ще има повече слънчеви часове.

У нас в неделя денят също ще стартира със слънце, само че по-късно основно в Южна България ще превали и прегърми. В началото на новата седмица ни чака ново захлаждане и още веднъж превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Към средата на седмицата ще стартира стопляне.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР