Снимка: ПетелОпасност от силни пориви на вятъра се очаква в

...
Снимка: ПетелОпасност от силни пориви на вятъра се очаква в
Коментари Харесай

Синоптици алармират: В близките часове ще е много ветровито, на места с пориви със скорост до 80 км/ч

Снимка: Петел

Опасност от мощни пориви напразно се чака в идващите часове в страната, сигнализират синоптици.

Ще има сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. В западните и централните елементи на Дунавската низина, както и в областите Пловдив и Пазарджик е в действие предизвестие от първа степен - код жълто, за рисково мощни пориви със скорост до към 80 км/ч.

Над Източна България облачността ще се задържи забележителна и с валежи от дъжд. Над Западна ще е без превалявания, с краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, в София - към 14°.

През нощта в по-голямата част от страната вятърът краткотрайно ще отслабне, в Източна България ще се задържи сдържан от север-северозапад, там и облачността ще е забележителна и към момента тук-там ще превалява дъжд. Минималните температури ще бъдат сред 4° и 9°.

В събота ще бъде най-вече облачно и тук-там основно в източната половина от страната и планинските региони ще има слаби валежи от дъжд. Ще се задържи прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен вятър от северозапад, в източните региони - от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, в Столицата - 14°.

Със забележителна облачност ще е и по Черноморието и тук-там ще превалява дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са към 14°-16°.

Много прохладно ще бъде в планините на следващия ден. Ще духа мощен, по билата и плевел северозападен вятър. Ще бъде облачно, тук-там с валежи, като над 1800 м дъждът ще премине в сняг.

Максималните температури в курортите ще са от 2° на Алеко, към 8-9° в Боровец и Пампорово, до 12° в Банско и Добринище.

В неделя вятърът на всички места ще отслабне, а облачността ще се раздира. На обособени места - с по-голяма възможност в планинските и североизточните региони, към момента е допустимо да превали слаб дъжд.

В понеделник ще доминира слънчево време. Сутринта ще бъде доста студено с температури от 0 до 5 градуса, само че денем ще се затопли и оптималните стойности ще са сред 15° и 20°. Във вторник и сряда още веднъж ще се заоблачи и ще захладнее.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР