снимка: ПетелУправителят на общинската Очна болница във Варна д-р Руслан

...
снимка: ПетелУправителят на общинската Очна болница във Варна д-р Руслан
Коментари Харесай

Управителят на Очна болница във Варна напуска, за да не си тръгнат лекарите. Решават ли това проблемите на лечебното заведение?

снимка: " Петел "

Управителят на общинската Очна болница във Варна доктор Руслан Тошев е подал оставката си пред Общинснкия съвет. По този метод ще се предотврати напускането на лекарскрите в лечебното заведение, които заедно подадоха предупреждения за овакантяване поради неприятните условия на труд и ниското възнаграждение.

„ Управлението на болница е като карането на колело – в случай че спреш да се движиш, падаш “, разяснява обстановката доктор Тошев на конференция, на която заяви решението си. По негово мнение, а болничното заведение се лиши от експертите си, тя надали ще се успее да просъществува.

Общинската Очна болница, която е база на катедрата по офталмология към Медицински университет – Варна, поема множеството незабавни случаи освен от града и обалстта, само че на процедура и от цяла Североизточна България. Тя несъмнено има и други функционалности, които надали ще бъдат поети от частните очни лечебни заведения и кабинети, в случай че остане без лекари.

Досегашният шеф съобщи, че напуща поста си само в името на екипа, като акцентира, че счита да остане да работи в лечебното заведение като доктор.

Д-р Тошев регистрира, че оставя Очна болница със отговорности сред 280 и 300 хиляди лв. и загуба за 2018 от 74 хиляди лв.. Според него обаче наклонността е позитивна и болничното заведение е на път да се възвърне след рецесията, в която е изпаднала през 2016 година.

Тогава, поради недостигаща и неработеща инсталация, от Очна болница стартират да пращат пациентите в други заведения. Това води до спад с близо 25 % на продите от здравната каса, каято също така тогава по методика, която на процедура ощетява лечебното заведение.

Д-р Тошев съобщи също, че е писал 15 докладни мемоари с искане за средства до Община Варна, която е принципал на болничното заведение, само че всички са спирлали след разглеждане само в здравната комисия на общинския съвет. Тя обаче не може независимо да взема решение дали да се отпускат пари.

„ Направил съм всичко, което мога, не усещам никаква виновност “, акцентира доктор Руслан Тошев. Според него повода проблремите да не се рашат са „ съществени ползи “ към Очна болница, само че не посочи какви или чии са те.

В понеделник Общински съвет – Варна ще се събера на първото си съвещание от януари до момента, като приемането на оставката на шефа на болничното заведение и избора на нов е единствената точка в дневния ред. От съвета обаче не са съобщили има ли претендент за поста и кой е той.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР