Снимка ПетелДни преди старта на пролетния полусезон треньорът на Спартак

...
Снимка ПетелДни преди старта на пролетния полусезон треньорът на Спартак
Коментари Харесай

Васил Петров: Имам план как Спартак да се утвърди във Втора лига


Снимка " Петел "

Дни преди старта на пролетния полусезон треньорът на Спартак Васил Петров разкри пред „ Петел “ какво чака от отбора в Трета лига – Североизточна група. Както е известно, преди подновяването на шампионата варненци са водачи, с 5 точки задатък пред Светкавица и Балчик.

- Г-н Петров, удовлетворен ли сте от зимната подготовка и подготвен ли е Спартак за пролетния полусезон?

- Доволен съм, защото всичко, което бяхме запланували, го изпълнихме. Изиграхме стойностни контроли, подготвихме сме добре и чакаме спокойни мачовете.

- Имахте опция да употребявате разнообразни тактически разновидности, към коя система на игра ще се придържате? 

- Нищо не се е трансформирало, откогато аз съм пристигнал тук. Ще продължим да играем по този начин, както считам, че е вярно и отива на Спартак, само че и ще надграждаме. 

- Наясно ли сте с главния състав? 

- Наясно съм с главното ядро от 17-18 футболисти. Исках да имам повече от един футболист на всеки пост и се получи. От това ядро, което имам предвид, никой няма непокътнато място измежду титулярите. Целта е Спартак да играе по един и същи метод с тези, които стартират мача и тези, които по-късно се включват в игра. Дори тези, които влизат на терена в хода на срещите, да подвигат още равнището. 

- Адаптираха ли се новите попълнения към стила на игра и новата конюнктура? 

- Да. Мехмед Сабри се отпусна и в последната контрола в Попово бе на високо равнище. Николай Иванов и Генади Луго бързо се приспособиха към моите условия. При Николай Василев стават малко по-бавно нещата, защото е още доста млад. За страдание, Йоан Маринов не тренира от две седмици поради контузия в глезена. Ще мога да го употребявам през март. 

- Какво знаете за първия ви пролетен противник Шумен?

- В общи линии са запазили състава, единствено Румен Николов мина в Балчик. Взели са и нови попълнения. Гледах на видео първият мач на Спартак с шуменци предходната есен. Разучили сме ги и съм подготвен със тактиката за мача. 

- Освен Йоан Маринов, имате ли други проблеми за неделното домакинство? 

- Няма да мога да разгадавам на Янаки Смирнов и Янчо Андреев, които са осъдени. 

- Г-н Петров, ще забележим ли един по-силен Спартак през пролетта и по какъв начин желаете да играете тимът?

- Убеден съм, че ще бъдем по-можещи и по-продуктивни. Искам да продължим да играем атакуващо, нападателно и комбинативно. Нашата мощ ще са тактическата дисциплинираност, груповото себераздаване, офанзивата и концентрацията от първата до последната минута.

- Ще се завърнете ли във Втора лига?

- Вярвам, че ще го създадем, и то със жанр. Целта е да сме подвластни от самите себе си. Във всеки мач ще играем за победа, с цел да задържим първото място, а не да разчитаме на неточности на другите.

- Мислите ли по какъв начин Спартак да се утвърди в професионалния футбол?

- Имам проект, несъмнено. Важно ще бъде за Спартак да се утвърди във втория ешелон, а не да трепери за мястото си. Не отива на клуб с име като Спартак да влиза и излиза от професионалния футбол.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР