Снимка Петел, архивОт утре , 1 юли, цените на природния

...
Снимка Петел, архивОт утре , 1 юли, цените на природния
Коментари Харесай

Цените на природния газ и на топлинната енергия се увеличават драстично от утре

Снимка Петел, списък

От на следващия ден, 1 юли, цените на природния газ и на топлинната сила се усилват фрапантно.

Цената за месец юли 2021 година, по която " Булгаргаз " ще продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила е в размер на 46,88 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

Дружеството аргументира новият скок с това, че през последните 6 месеца интернационалните цени на петрола са се повишили с над 50% и са достигнали 75 щатски долара/барел. За същия интервал осреднената цена на природния газ е повишена със 70% - от 16 евро до над 28 евро/MWh.

" Регулаторът няма различен избор, с изключение на да регистрира въздействието на настоящите котировки на ценообразуващите детайли нефт и природен газ на интернационалните пазари, защото България ги получава напълно от импорт “, разяснява ръководителят на държавния регулатор Иван Иванов скока в цените.

През месец юни един мегаватчас синьо гориво се продава за 45,27 лв..

От началото на годината цените на природния газ са скочили, както следва: 26,93 лв/мгвтч - януари; 30,39 лв/мгвтч - февруари; 28,64 лв/мгвтч - март; 33,19 лв/мгвтч - април.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР