Снимка: Novini.bgЩом се качват учителските заплати, нормално е да се

...
Снимка: Novini.bgЩом се качват учителските заплати, нормално е да се
Коментари Харесай

Борисов: Щом се качват учителските заплати, нормално е да се качат и на свещениците, ходжите

Снимка: Novini.bg

Щом се качват учителските заплати, обикновено е да се качат и на свещениците, ходжите. В последна сметка да се приравнят учителските заплати с тези на свещениците е нещо напълно обикновено.

Това съобщи пред публицисти министър-председателят Бойко Борисов след приключилата среща между премиера и управлението на Светия Синод, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Освен благодарности, друго не получаваме. Правим доста за църквите в страната. Между първо и второ четене ще отрегуриламе всичко, което сме се разбрали и най-после законът да е допустим за всички. Никой в никакъв случай не е мислил и не мисли техните приходи, които си получават от дарения, продажба на свещи и така нататък, да им ги взима, събира, ревизира и така нататък Разбира се, средствата, които страната отпуска целево за църквата, ще се държат под контрол``, изясни още министър председателят.

,,Мога да заявя, че намерихме консенсусно решение. По този метод страната ще бъде в услуга на Българската православна черква, а не в ущърб. Ще има религиозна свобода``, разяснява от своя страна отец Антоний.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР