Снимка: Нова телевизияВъпреки процесите, които текат между Европейския съюз и

...
Снимка: Нова телевизияВъпреки процесите, които текат между Европейския съюз и
Коментари Харесай

Борисов в Лондон: Лошо нещо е Брекзита

Снимка: Нова телевизия

Въпреки процесите, които текат сред Европейския съюз и Англия, България чака Обединеното кралство да остане стратегически сътрудник на Съюза по основни въпроси като сигурността и битката с тероризма, съобщи през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов пред английската си колежка Тереза Мей, по чиято покана е на работно посещаване в Лондон.
Двамата разискаха съдействието в региона на миграцията и на сигурността, заяви уеб сайтът на Министерския съвет. Бе дадена висока оценка за взаимоотношението сред специфичните служби на България и Англия.
Борисов уточни, че чака поддръжката на Лондон за интеграцията на страните от Западните Балкани. По думите му, тяхното приобщаване към фамилията на демократичните полезности е най-голямата гаранция за сполучливо, несъмнено и спокойно развиване на европейския континент. " Хората от този район чакат да им покажем, че Европа мисли за тях ", сподели той.
Ние напущаме Европейски Съюз, само че не и Европа, изясни Тереза Мей. Тя уточни, че като някогашен вътрешен министър на Англия може да оцени положените от България старания в процеса на преодоляване на мигрантската рецесия в Европа и за битката с тежката престъпност. " Затова благодаря на вас и на България за помощта, която оказахте в общата ни битка с проведената престъпност, тероризма и трафика на хора ", сподели Тереза Мей. " Следващите 6 месеца ще са доста значими. Очаквам с неспокойствие тематиките, върху които ще се фокусирате по време на председателството на Европейски Съюз ", продължи тя и срещна българския министър председател до каква степен са стигнали договарянията за Брекзит.
След срещата с Мей, траяла към 40 минути, Борисов сподели: " Лошо нещо е Брекзита, само че би трябвало да го преодолеем. Това, което направихме за Балканите, се прави оценка... Съумяхме по този начин да сложим нещата на масата на Европа, че всички да приказват за нашето председателство като за " балканско председателство ". Той посочи, че тематика на диалозите с Мей са били правата на българите на Острова след Брекзит, в това число и тематики като образование по български език на българчетата във Великобритания
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР