Снимка на министър стана хит в мрежата. На нея се

...
Снимка на министър стана хит в мрежата. На нея се
Коментари Харесай

Снимка на министър хит мрежата. С кого разговаря Денков?

Снимка на министър стана шлагер в мрежата. На нея се вижда по какъв начин служебният министър на образованието проф. Николай Денков е седнал на пластмасово столче и беседва с ромско семейство, убеждавайки бащата да прати децата си на учебно заведение. Родителят като че ли отговорно е навел глава.



Снимката, направена и пуснаха в мрежата от Министерството на образованието, е от 7 октомври. Направена е при посещаване на министъра в Берковица.

Проф. Денков се присъединил персонално в един от екипите за търсене на деца отвън просветителната система. Те би следвало да са в локалното главно учебно заведение „ Г. С. Раковски “. В учебното заведение се образоват 198 възпитаници – всички от ромски генезис. 15 от тях почнали да посещават занятията с помощта на самодейността по търсене на изчезналите в класните стаи деца.



Проф. Денков е посетил дома на семейство с три деца, които би трябвало са в 4-ти, 6-ти и 7-ми клас, само че нито едно от тях не върви на учебно заведение. В двора на къщата той беседва с децата Чоко, Стефчо и Виолета и с техния татко, който споделя, че е общ служащ в строителството и самичък изкарва прехраната на фамилията, защото майката е глухоняма и не може да работи, съобщи Българска телеграфна агенция.



Бащата изяснява, че не е ходил на учебно заведение и е необразован, неговите родители - също. Момчетата в фамилията пък споделят с министъра, че мечтаят да станат футболисти и от дребни упражняват на стадиона.

Министър Денков обаче дава отговор, че образованието е доста значимо за децата, с цел да могат да намерят работа, като пораснат. Той разяснява, че даже и положителни футболисти след края на кариерата си се захващат с друга работа. Денков напомня и че в случай че отидат в учебно заведение, родителите им незабавно ще стартират да получават детски надбавки, а децата ще имат безвъзмездна закуска и таблети. Обещава им и нови раници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР