Снимка на актуалните цени на Лукойл в Пловдив/ 10.09.2022г.Днес президентът

...
Снимка на актуалните цени на Лукойл в Пловдив/ 10.09.2022г.Днес президентът
Коментари Харесай

Радев е като рекламно лице на „Лукойл“

Снимка на настоящите цени на " Лукойл " в Пловдив/ 10.09.2022г.
Днес президентът Румен Радев, с изключение на със се открои и с един гаф, който никой различен държавен глава не си е разрешавал да прави. Той разяснява похвали цените на горивата, които от една година са съвсем непостижими за елементарния жител. Освен това цитира компания, която от години е монополист на българския пазар за горива, печели милиарди, и която не заплаща налог облага в българската хазна. Накрая той поздрави служебното държавно управление за преодоляване на инфлацията.

„ Бензинът към този момент е под 3 лв. на бензиностанциите. Намаляването на горивата и на цената на газа за идващия месец с 30% са действителни резултати, реализирани с старания и доста работа “ сподели Радев, запитан за резултатите от срещата му с представители на „ Лукойл “, извършена преди два дни.

ДЕБАТИ.БГ реши да ревизира какви в действителност са цените, които предлага „ Лукойл “ през днешния ден и те са следните:
А95- 2.99 лева.100 – 3.38 лева.DIESEL- 3.58 лева.LPG – 3.22 лева
Да, в действителност бензинът А95 е паднал под 3 лв., само че единствено с една стотинка. Останалите типове горива към момента са на цени от над 3 лв.. Дизелът да вземем за пример, даже и с отстъпката от 25 стотинки, която вкара кабинетът на Кирил Петков като мярка за справяне с високите цени на горивата, няма да падне под 3 лв..

Не се знае и каква ще бъде цената им на следващия ден или идващия месец. Така че е пресилено да се приказва за понижаване на цените на горивата. За преодоляване на инфлацията пък и дума не може да става. Недопустимо е президент да прави реклама на компания, която тази година за първи път заплати налог облага в България. Преди това дълги години приходи за облага от компанията в българската хазна просто не влизаха. А парите, извоювани в България, отиваха в Русия.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР