Снимка МВРДвойният убиец от Костенец Стоян Зайков – Чане, който

...
Снимка МВРДвойният убиец от Костенец Стоян Зайков – Чане, който
Коментари Харесай

Четири месеца след трагедията в Костенец, прокуратурата даде разрешение да погребат двойния убиец Чане

Снимка Министерство на вътрешните работи

Двойният палач от Костенец Стоян Зайков – Чане, който тази пролет ликвидира някогашната си брачна половинка Милена Шишкова, гръмна с пушка братовчед си Валентин Петров и се укриваше 20 дни от Министерство на вътрешните работи, преди да се самоубие, обкръжен от десетки ченгета в село Долна Баня, най-сетне ще откри покой, написа ruse24.bg .

``
реклама

Прокуратурата е разрешила тялото на Стоян Зайков да бъде освободено от моргата и околните му към този момент могат да провеждат погребението. Разпореждането е подписано на 2 октомври от прокурора Ивайло Медаров, откакто и последният експерт от групата, изготвяща комплексната балистична експертиза, е оповестил, че трупът на килъра повече няма да му би трябвало. Експертизата бе назначена от прокуратурата, с цел да бъдат разсеяни подозренията по какъв начин е умрял Чане.

Стоян Зайков откри гибелта си на 26 май тази пролет, откакто бе търсен 20 дни от стотици ченгета из Костенец и района. Според обявлението на Министерство на вътрешните работи, Чане се е самоубил, защото е бил обсаден и не е желал да бъде хванат жив. Близките на Зайков обаче се съмняват, че той е премахнат от антимафиотите, откакто първи е разкрил огън по тях. До този миг специалистите към момента не са подготвени със заключението и експертизата им не е направена, признава заместител окръжния прокурор на София Нина Панчева. Въпреки това правосъдните медици са разрешили трупът на килъра да бъде освободен от моргата, защото повече няма да им би трябвало.

Чане евентуално ще бъде заровен след понеделник, а траурната гала ще бъде в стеснен фамилен кръг. Бащата Георги Зайков ще прибере натрупа на сина си и ще провежда погребението. Не е известно дали в последния си земен път Стоян Зайков ще бъде изпратен от сина си Стивън, написа Лупа. 15-годишното момче стана очевидец по какъв начин татко му умъртви родителката му Милена Шишкова, а след ужасяващото закононарушение момчето бе осиновено от сестрата на майка си – вуйна си Славяна Шишкова. Държавата отпусна пенсия от 113 лв. на Стивън, който е кръговиден сирак.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР