Снимка: МТСП Парламентът единодушно избра досегашният зам.-министър на труда Ивайло

...
Снимка: МТСП Парламентът единодушно избра досегашният зам.-министър на труда Ивайло
Коментари Харесай

Новият управител на НОИ е Ивайло Иванов

Снимка: МТСП

Парламентът единомислещо избра досегашният зам.-министър на труда Ивайло Иванов за шеф на Националния застрахователен институт, заяви БГНЕС. Иванов ще ръководи осигурителната институция в идващите 4 години.
На процедура изборът бе предупреден, тъй като кандидатурата на Иванов беше единствена. Той бе повдигнат от ГЕРБ и патриотите, а от опозицията не предложиха собствен претендент.
От 2003 година Ивайло Иванов работи в Агенцията за обществено подкрепяне, където последно бе изпълнителен шеф на организацията.
По време на дебатите за избора на новия шеф от опозицията в лицето на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи също показаха поддръжката си за Ивайло Иванов. Георги Гьоков от Българска социалистическа партия акцентира, че Иванов е експерт, който дава отговор на условията за шеф на Национален осигурителен институт. „ ПГ на Българска социалистическа партия разиска кандидатурата му и утвърждаваме записаните в концепцията му цели. Засега се усилва единствено пенсионната възраст и стаж в политиката на ръководещите, с което обаче не сме съгласни “, сподели Гьоков.
„ Нямаме съображение да не търсим опция за реализиране на консенсус. За обществена институции като НЗОК и Национален осигурителен институт би трябвало да се реализира консенсус за ръководството им. Предизвикателството за ръководството е да се осъществя транспарантно ръководство на Национален осигурителен институт “, коемнтира Хасан Адемов от Движение за права и свободи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР