Снимка МониторЧинията на Бузлужда се превърна в главен герой“ на

...
Снимка МониторЧинията на Бузлужда се превърна в главен герой“ на
Коментари Харесай

Чинията на Бузлуджа кацна на сцената на операта в Брюксел

Снимка " Монитор "

Чинията на Бузлужда се трансформира в „ основен воин “ на сцената на операта в Брюксел. На международната премиера на операта „ Франкенщайн “ на американския композитор Марк Грей се оказа, че действието се развива не къде да е, а на старопланинския връх Бузлуджа, вътре в творението на соца – бетонната паница, за която и до през днешния ден се водят разногласия какво тъкмо да се прави с нея, написа " Монитор ".

 

За определените фенове на постановката, с премиера на 8 март, изумлението е било извънредно, когато виждат надписа на кирилица „ Бузлуджа “, защото целият фон с копието на бетонното оборудване не се побира на сцената на операта. На видеостени се вижда чинията на Бузлуджа от въздуха и фрагментът се доближава към добре познатия на българите монумент, като се разкрива и неговата сърцевина. Именно тя става сцена на съживяването на чудовището на Франкенщайн, което си спомня за бедите, които е направило. Действието се развива през 2816 година, като Земята е претърпяла нова ледникова ера. Екип от учени намират творението на Франкенщайн точно на Бузлуджа и го размразяват, с цел да стартира да се споделя историята.



52-годшният режисьор Марк Грей е избрал „ Франкенщайн “, с цел да почете 200-ата годишнина от основаването на едноименната творба на Мери Шели.

Оригиналното решение е на сценографа от Барселона Алекс Оле от LA FURA DELS BAUS. Диригент на постановката е Басем Акики. Либретото е на Хулия Каноса и Сера. Участва хорът и оркестърът на локалната опера.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР