снимка: Live.Varns.bgПродължават дейностите по почистването на отводнителни канали, дерета, канавки

...
снимка: Live.Varns.bgПродължават дейностите по почистването на отводнителни канали, дерета, канавки
Коментари Харесай

Община Варна докладва за деретата: Чистят се, крайният срок е до 10 март

снимка: Live.Varns.bg

Продължават дейностите по почистването на отводнителни канали, дерета, канавки и водостоци във Варна, оповестяват от общината. Общо 56 сектора са обхванати в акцията, която включва следните действия: разчистване и превозване на смесени битови и биоразградими боклуци, на изкопни земни маси и наноси от канализационни системи, унищожаване на паразитна растителност, резитба на шубраци. 

Срокът на осъществяване е до 10-ти март, оповестяват от бранш „ Екологичен надзор “ към Община Варна.

В регион „ Одесос “ е завършено разчистване на канавката на ул. „ Стоян Заимов “, не престават дейностите по дерето от ул. „ Девня “ до заустването във Варненско езеро.

В регион „ Приморски “ – почистени са 17 сектора, продължава дейностите по Шокъровия канал, Фатрико дере в кв. „ Виница “, отводнителни канавки, ситуирани от двете страни на пътя за Аладжа манастир, на отводнителна канавка, прилежаща на детелината, и на канавка, която е успоредна на пътя за ВСУ " Черноризец Храбър " в Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Ален мак “, както и на дерето от университета до плаж Кабакум.

В регион „ Младост “  са приключени  дейностите за всичките 7 сектора: Елпромското дере, отводнителния канал под ул. „ Девня “ и жп моста до кръговото с бул. „ Република “,  дерето в ЗПЗ-Север - от бул. „ Янош Хуняди “ до Елпромското дере, дерето в Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Сълзица “, отводнителния канал по ул. „ Георги Пеячевич “, както и деретата в „ Пчелина “ и „ Кочмар “.

В регион „ Вл. Варненчик “ е приключено почистването на пътната канавка на бул. „ Вл. Варненчик “, Балъм дере, не престават дейностите по дере „ Налбанка “ и дере „ Ментеше “; В регион „ Аспарухово “  са почистени канавките на ул. „ Орел “, на южния пътен възел по ул. „ Народни будители “, дерето на ул. „ Горна студена “, в местността „ Карантина ", канавката от кв. „ Аспарухово “ до кв. „ Галата “ и канавката в околност „ Прибой “, дерето по ул. „ Моряшка “ и канавката на ул. „ Янтра “;

В кметство  „ Константиново “ е завършено почистването на 2-та сектора на отводнителния канал на ул. „ Васил Левски “, в кметство „ Тополи “ се работи, а в кметство  „ Звездица “ се чисти водостока на ул. " Феникс " и на канавката край отделение " Чайка ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР