снимка Live.Varna.bgСимволична първа копка на нов спортен комплекс на ул.

...
снимка Live.Varna.bgСимволична първа копка на нов спортен комплекс на ул.
Коментари Харесай

Кметът Портних свали сакото, като разбра изборните резултати във Варна! Днес направи нова първа копка

снимка Live.Varna.bg

Символична първа копка на нов състезателен комплекс на ул. „ Студентска “ бе направена през днешния ден в наличието на кмета Иван Портних, Христо Иванов – зам.-кмет и Петя Проданова – кмет на регион „ Приморски “.

„ Тук в миналото е имало стадион, който обаче е занемарен и безстопанствен от десетилетия. Поехме ангажимент към хората от региона да облагородим това място и да го превърнем в състезателен комплекс, какъвто построяваме в регион „ Вл. Варненчик “, а скоро ще стартираме и във „ Виница “, съобщи кметът.

Спортният комплекс ще бъде ситуиран върху повърхност от 17 дка. Проектът планува построяването на нови открити спортни площадки за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка (за волейбол и тении на корт), фитнес, тенис на маса и детска площадка, нова пътека за тичане и каране на ролери.  Проектирана е едноетажна постройка, в която са обособени съблекални, кабинети,  заведение за хранене с покривна терасата. Ще бъда построена и зона за отдих, алейна мрежа, осветяване, озеленяване, както и реорганизация на съществуващия паркинг, който ще бъде - с 46 паркоместа.

Кметът Иван Портних разгласи още, че следва построяването и на спортни стадиони в 18 учебни заведения, като продължение на пилотния план, по който бяха актуализирани спортните базите в 10 учебни заведения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР