Снимка: Канал 3Отчитайки желанието на правителството за решаване на проблема

...
Снимка: Канал 3Отчитайки желанието на правителството за решаване на проблема
Коментари Харесай

БАН: Не възразяваме срещу отделянето на НИМХ

Снимка: " Канал 3 "

Отчитайки желанието на държавното управление за решение на казуса с Национален институт по метеорология и хидрология, Управителният съвет на Българска академия на науките не възразява против отделянето на Национален институт по метеорология и хидрология от структурата на Българска академия на науките при съблюдаване на настоящата нормативна база и в отбрана на ползите на учените и чиновниците, които желаят да останат в Академията, оповестява " Канал 3 ".

Управителният съвет поема ангажимент в къс период да внесе предложение за решение в Общото заседание на Българска академия на науките. Това се споделя в мнение на УС на Българска академия на науките, гласувано през днешния ден след съвещание.

Днес управлението на Българска академия на науките приключи мандата на професор Христомир Брънзов като шеф на Националният институт по метеорология и хидрология. Той уточни, че това решение е било предстоящо, както и че управление на института също ще се отдръпна в символ на взаимност. Професор Брънзов беше безапелационен, че отстраняването му е обвързвано с неговата поддръжка за митинга на синоптиците и хидролозите от последните месеци. Те упорстват Национален институт по метеорология и хидрология да се отдели от Българска академия на науките.

Вчера пък синоптиците излязоха на митинг с искане за неотложно обособяване от Българска академия на науките. Решение за Национален институт по метеорология и хидрология към момента няма, макар че в средата на месеца министър председателят подреди до 22 август казусът да бъде решен. Синоптиците провеждат няколко митинга и заплашват да спрат да изготвят прогнозата за времето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР