Снимка: Канал 3ДПС отново заяви, че няма да подкрепи АЕЦ

...
Снимка: Канал 3ДПС отново заяви, че няма да подкрепи АЕЦ
Коментари Харесай

ДПС: АЕЦ Белене е една игра и подвеждане на парламента

Снимка: " Канал 3 "

Движение за права и свободи още веднъж съобщи, че няма да поддържа АЕЦ " Белене ", тъй като съзира единствено една игра и липса на политическа воля в проекторешението за мандат за договаряния, оповестява " Канал 3 ".

" Без разрешението на Путин и " Атомстрой " вие не можете да извършите нищо по този план. Иначе казано, планът е съветски ", предизвести депутатът от придвижването и член на енергийната комисия Рамадан Аталай по време на дебатите в пленарната зала.

А че от него няма да последва конкретика, Аталай даде да се разбере, като уточни, че министър председателят Бойко Борисов щеше да е в пленарната зала, в случай че то беше по този начин съдбоносно.

" Не го виждаме. Поканихме го с ясната цел не да пристигна тук, с цел да го унижим, а да обясни на народните представители какво се случи в Москва, какви договорености има, или - в случай че няма никакви договорености. Премиера го няма, по тази причина за мен този спор е заблуждение на Народното събрание ", заключи Аталай.

" Няма воля, това е игра, сътрудници! Когато се показват отчети, решения за енергетиката, те би трябвало да бъдат в благозвучие с визията и тактиката към 2030 и 2040 година по съответни сили, успеваемост, диверсификация ", разкритикува той. От това решение няма да произтече нищо, акцентира Аталай. По думите му смисъл и изясненост щеше да има, в случай че проекторешението бе дефинирано малко и ясно, да вземем за пример, да строим АЕЦ " Белене ". " Всичко друго са празни приказки ", заключи Аталай. " Нещата са доста съществени, сътрудници, дано решението което ще вземе през днешния ден, е ваше, само че ние няма по какъв начин да подкрепим неразбираемия излаз от това решение. Той подсети и на ГЕРБ, че те стопираха плана. " Вие направихте задоволително доста, с цел да не могат да се произведат реакторите, с цел да не се пусне централата през 2018 година ", сподели Аталай. И отвърна на нападките на Павел Шопов, че Движение за права и свободи бранела турския нуклеарен интерес, по тази причина била срещу АЕЦ " Белене ". " Г-н Шопов, в случай че излезем на улицата и нас двамата ни наобиколят група турци, кого ли ще вземат за турчин? "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР