Снимкa: http://www.welt.de Коледните базари и празничните шествия по света се

...
Снимкa: http://www.welt.de Коледните базари и празничните шествия по света се
Коментари Харесай

Европа затяга мерките за сигурност около Коледните базари

Снимкa: http://www.welt.de

Коледните базари и празничните шествия по света се оказват евентуална цел на терористите, поради което управляващите взимат съществени ограничения за сигурност, с цел да ги обезопасятя предават организациите.
Френските служби за сигурност са задържали във вторник шест души, обвинени в подготовка на набези против коледния базар във френския град Реймс. По данни на електронния вестник " Юнион " арестите са осъществени в Реймс, а също и в департаментите Об и Арден. При интервенцията е било конфискувано оръжие. Коледният базар в Реймс се открива през днешния ден и ще бъде закрит на 27 декември.
Шестима сирийци бяха задържани преди два дни в Германия по съмнение, че са членове на " Ислямска страна " и са възнамерявали атентат против коледен базар в Есен. Четирима от шестимата арестувани са пристигнали в Германия през декември 2014 година като претенденти за леговище. Останалите двама са пристигнали през август и септември предходната година и са се показали за бежанци. Оказа се обаче, че против шестимата не са открити доказателства за подготвяна офанзива и те са били освободени. Базарът в Есен въпреки всичко бе " ограден " с каменни блокове. Германски специфични елементи са в нараснала подготвеност след офанзивата против коледния базар в Берлин на 19 декември 2016, при която бяха убити 12 души, а ранените бяха повече от 50.
Властите в Ню Йорк вземат строги ограничения за сигурност поради предстоящите през днешния ден всеобщи улични празненства в града за Деня на благодарността - един от най-почитаните празници в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес. Особено внимание на правоохранителните органи е ориентирано към обичайния церемониал, проведен от универсалния магазин " Мейсиз " - едно от най-масовите улични събирания в Ню Йорк. Агенцията напомня, че в миналогодишен брой на англоезично списание на екстремистката формация " Ислямска страна " точно празничното шествие за Деня на благодарността се загатва като " отлична цел " за офанзива. Десетки големи камиони, натоварени с пясък и тежащи по над 32 тона, ще са подготвени да преградят придвижването по всяко кръстовище от 3-километровия маршрут на шествието от Сентрал парк до огромния магазин на " Мейсиз " на 34-а улица. Полицаи с автоматизирано оръжие и с портативни детектори за радиация ще сноват измежду тълпите, а снайперисти по покривите ще следят прозорците на постройките и балконите за всяко подозрително придвижване по тях. Шествието ще стартира в 9 часа сутринта и ще се предава онлайн по телевизия Ен Би Си. В него ще вземат участие редица холивудски и поп звезди.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР