Снимка: Генеральний штаб ЗСУ/FacebookОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в

...
Снимка: Генеральний штаб ЗСУ/FacebookОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в
Коментари Харесай

Украйна: Последните 24 часа са най-смъртоносните за руските войски от началото на войната

Снимка: Генеральний штаб ЗСУ/Facebook
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Украинската войска съобщи във вторник, че последните 24 часа са били най-смъртоносните от войната за съветските войски. Тя заяви броя на убитите съветски военни – 1030 за една нощ. Така те станаха 133 190. Това е най-голямото нарастване на ежедневни смъртни случаи на съветски военни от началото на войната през февруари 2022 година

Русия също заяви огромен брой убити украински бойци през последните седмици. Тя твърди, че украинските жертви са 6500, единствено за месец януари. Тези числа не могат да бъдат без значение тествани за момента. Но изказванието, че борбата в източната част на Украйна е била най-смъртоносната до момента, дава отговор на описанията и на двете страни.
Германия, Дания и Холандия дават на Украйна танкове Leopard 1
Германия, Дания и Холандия оповестиха, че възнамеряват да дават на Украйна минимум 100 актуализирани бойни танка Leopard 1. В взаимно изказване техните министри на защитата обявиха, че доставката на по-стария Leopard 1 е част от напъните „ да се поддържа страната в устрема й да устои на съветската експанзия “. Доставката ще се извърши „ през идващите месеци “. Тя ще включва логистична поддръжка и образование.

Министерството на защитата на Германия заяви, че бойните танкове Leopard 2A6 ще бъдат разполагаем на Украйна до края на март. Ръководителят на немския производител на оръжия Rheinmetall също сподели, че чака да изпрати 20 до 25 танка Leopard 1 в Украйна тази година. Министърът на защитата на Германия Борис Писториус направи изненадващо посещаване в Киев във вторник.

Висшият чиновник по националната сигурност на Украйна, Олексий Данилов, сподели, че е уверен, че страната му в последна сметка ще получи създадени в Съединени американски щати изтребители F-16. Беше „ единствено въпрос на време “ Киев да получи F-16, сподели Данилов. Той също по този начин допусна, че Украйна може да е в положение да удари Русия на личната й територия, отвън окупираната Украйна.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу предизвести, че доставките на западно оръжие за Украйна на процедура „ вкарват “ НАТО в спора. Според него това може да докара до „ непредвидимо равнище на ескалация “. Шойгу упрекна Съединени американски щати и техните съдружници, че „ се пробват да удължат спора колкото е допустимо повече “, като доставят на Киев  „ тежки офанзивни оръжия “.
Очаква се съветските сили да се насочат към Харков или Запорожието
Ръководителят на националната сигурност на Украйна Олексий Данилов сподели в изявление за Ройтерс, че се чака руснаците да се насочат към североизточните райони на Харков или южната част на Запорожието.Говорейки в офиса си в Киев, той сподели:

„ Разбира се, ще се вършат опити за нахлуване както в Харковско, по този начин и в Запорожко направление.Колко сполучливи ще бъдат те, зависи от нас. “

Сред украинските среди в последно време се приказва, че Москва ще се опита да провежда друга огромна атака с прясно мобилизирани войски през идващите седмици, защото наближава една година от нашествието на Русия на 24 февруари.

Данилов добави:

„ Те би трябвало да имат какво да покажат пред своите хора. Имат огромно предпочитание да създадат нещо огромно към тази дата. “
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР