Снимка: ФлагманОт български офис на банка, която оперира и на

...
Снимка: ФлагманОт български офис на банка, която оперира и на
Коментари Харесай

Най-младият банков обирджия в света: Пробита е сигурността на българска банка, изтекли са досиета на 70 хил. клиенти

Снимка: " Флагман "

От български офис на банка, която оперира и на територията на други страни в Европа, са изтекли данни за 70 хиляди клиенти. Това са цялостни банкови досиета, съдържащи и копия от персоналните им документи. Харддискът е у мен и ще го предам на националните органи за отбрана на данните, ще сезирам също Европейския комитет в качеството му на  контролен орган. Не разясня по какъв начин дискът попадна в ръцете ми. Това е за санкция от 1 млн.лв., а настрана всеки клиент, обиден от пробива в сигурнстта на банката може да я съди за обезщетение от 30 хил.лв.  Проверил съм документите за тяхната атентичност,  те са с логото на банката. Смятам, че би трябвало да си поемат отговорността.
 

Това заяви Стефан Чолаков,, представен от " Флагман ". който работи като съветник по банкова сигурност. Той бе на благотворително мероприятие в Бургас – в поддръжка на болен човек. Чолаков бе поел безплатно да обслужва барбекю, раздавайки без пари кебапчета на посетителите на състезателен шампионат.

Всъщност това е индивидът, който бе разгласен от сп. " Time " за най-младия банков обирджия в света. През 1997 година, едвам на 22 години,  успява да приготви скица, с която да получи посредством подправени нареждания  181 000 000 лв. от столична банка. Впоследствие обаче взема решение да се съобщи, връща парите, престоява към 2 години в ареста, до момента в който върви делото, само че не влиза в пандиза, защото няколко управления на банки се застъпват за „ гениалния мозък ”. Банкери се сплотяват и подписват заявления в негова отбрана, възползвайки се от препоръките му на по-късен стадий по какъв начин да не  допускат сходни неточности в работата си. Продължават да го търсят за препоръки и през днешния ден разнообразни финансови институции.

Стефан Чолаков  е татко на четири деца. Средното му обучение е по зоотехника, а висшето – по обществени действия. С бърз и комбинативен мозък. Твърди, че най-лесното нещо е да печели пари. Самото дейности обаче не го блазни толкоз, колкото животът му в услуга на по-слабите.
„ През последните години ме притеглят хора, мислещи за добруването на другите,  като Теодора Игнатова – нашият почетен конкул в Конго, която основа фондация „ Докосни щастието ”. Тази фондация провежда в Бургас дружно с локалния родолюбец Пламен Карашев благотворителната интервенция за болен човек. Дойдох да оказа помощ с труда си ”, споделя непретенциозно гениалният мозък, захващайки с щипката няколко кебапчета от скарата.

Има парцели в София, Смолян, край Бургас. Печели от търговия с орехови ядки и ресторантьорство. Подчинил е живота си в последно време напълно в търсене на положителното. Около него се разшумя още веднъж през 2015 година с персоналната му акция с публични хладилниците, в които зареждаше за бедните храна, останала от ресторанта. Този патент бе заимстван по-късно от ресторантьори в Индия и Испания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР