Снимка Флагман.бгНе на насилието над деца! Да защитим нашите деца,

...
Снимка Флагман.бгНе на насилието над деца! Да защитим нашите деца,
Коментари Харесай

Бургас въстана след насилието в ОДЗ „Брезичка“: Да защитим нашите деца, заедно за България!

Снимка Флагман.бг

Не на насилието над деца! Да защитим нашите деца, дружно за България! Учители, ние сме с вас! Нека дружно даден нов живот на просветителната система! Това бяха единствено част от посланията, които издигнаха протестиращите против насилието в детските градини и учебните заведения в Бургас, написа Флагман.бг.

Старт на митингите, които ще се проведат в още 10 огромни града в страната, не инцидентно бе даден в Бургас. Идеята за акцията се зароди точно след публикуването на скандалното видео от ОДЗ „ Брезичка “, на което със скрита камера е записано по какъв начин учителката Милена Иванова тормози децата. Днес на митинга бе и Мария Гюзелева дружно със своята дъщеричка Ани, която е измежду най-пострадалите от дейностите на възпитателката. 
Кадрите провокираха сериозна социална реакция на неодобрение, а през днешния ден десетки фамилии излязоха, с цел да стачкуват с децата си пред Община Бургас. Те се оповестиха изрично за въвеждането на видеокамери в учебните заведения и детските градини, с цел да не се повтаря ужасът от „ Брезичка “.

„ Всичко стартира след публикуването на скандалното видео от ОДЗ „ Брезичка “ във Facebook. Искаме изрично да кажем не на насилието над нашите деца. Надяваме се, че тази серия от митинги нещата ще се трансформират. Внесени са оферти за промени в Народното събрание още предходната година. Те ще бъдат прегледани в този момент на 15-ти февруари в Парламента. Част от настояванията са за въвеждане на мандатност на началниците и шефовете в системата на образованието, методики за асортимент на всички непрекъснати и краткотрайни ръководители, въвеждане на периодически проби и събеседвания за установяване на положението на всеки един чиновник. И не на последно място желая да кажа, че ние доста държим на видеокамерите. Не мисля, че те ще реват казуса, само че все пак дано да има малко почит “, сподели бургаската майка Таня Стоянова, която е измежду уредниците на митинга.

Родителите оповестиха, че на са срещу учителите, като част от настояванията им са увеличение на техните заплати, понижаване броя на деца в групите, ранно пенсиониране на всички, които работят с деца.

" Протестите не са против учителите! Ние бихме подкрепили настояванията на учителите, тъй като всичко, което е добре за учителите, е добре и за децата. Разочаровани сме от синдикатите, заради това, че водят мракобесническа политика и не се борят за по-добри условия на труд. Призоваваме за разговор учителите, които не са обвързани със синдикатите и могат да вземат участие в диалозите, без да им се въздейства, с цел да изготвим общи оферти. Всеки един преподавател, който е подготвен да работи за промени, дано пристигна и да се свърже с нас ", сподели един от главните уредници Васил Николов. 

Протестите не престават на следващия ден в още три града - Варна и Пазарджик от 11:30 и в Плевен от 16 часа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР