Снимка: фейсбукПроектът за рехабилитация на пътеките в парк Рила, предизвикали

...
Снимка: фейсбукПроектът за рехабилитация на пътеките в парк Рила, предизвикали
Коментари Харесай

Информационна табела в Рила струва близо 1500 лв.

Снимка: фейсбук

Проектът за рехабилитация на пътеките в парк " Рила ", провокирали скандал с осъществяването на дейностите и качването на екскаватор при езерата, струва 2 535 644 лева. Най-сериозното перо в контракта е построяването и маркирането на пътеките, като за един метър цената е 219 лева без Данък добавена стойност. 

При 8570 метра това прави 1,880 172 лева. Доста скъпи съгласно ценовата оферта са и осведомителните табели. За една осведомителна табела, размер 80 на 60 см предложената цена от изпълнителя е 1491 лева или за 22 табели - 32 813 лева За съпоставяне изработката и монтажа на едно дървено мостче с размер 4 метра на 1,8 м. ще коства близо три пъти по-малко - 460 лева на численост. 

Това излиза наяве от контракта сред парка и фирмата-изпълнител " Юнайтид пропърти груп ", написа clubz.bg.

Цената включва правенето на абстрактен план за рехабилитация на туристическата пътека по маршрут горна лифтова станция - х. Рилски езера -  Сухия чал - ез. Бъбрека, ез. Сълзата-ез. Бъбрека, - ез. Близнака, - Трилистник - ез. Рибно, от всички страни - източен и западен бряг, - ез. Долно, - х. Рилски езера и от Рибно езеро по лятната туристическа пътека до х. Рилски езера, както и самите строителни действия.

Това не е единственият огромен контракт на компанията с " Национален парк Рила ". " Юнайтед пропърти груп " завоюва и трите обособени позиции за дейностите по рехабилитация в парка, изпълнявани по оперативна стратегия " Околна среда ", като подписа още два контракта с парка, показва Дневник. Фирмата взе 4 198 416 млн. лева без Данък добавена стойност за планиране и СМР на рехабилитация на туристическа пътека и действителен път в ПУ Белица и ПУ Якоруда - пътека от м.Семково (границата на предпазената зона) до м.Поленица; пътят от м.Полени, както  и 29 781 лева за осъществяване на дейностите „ Рехабилитация на туристическа пътека в сектор от х. „ Скакавица “ до х. „ Ловна “. 

 

Справка във фирмените регистри демонстрира, че " Юнайтед пропърти груп " се ръководи от Йордан Илиев, а едноличен притежател е роденият през 1998 година Христо Янков. Преди време компанията взе огромен контракт от НКЖИ от 9 млн. лева за доставка на релси и е обвързвана с бившия  народен представител от Движение за права и свободи и водач на партия ДРОМ Илия Илиев. Йордан Илиев е брат на Илия, а притежателят на сдружението - Христо, му е племеник.

Вчера министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Оперативна стратегия „ Околна среда “ прекъсване на дейностите по план „ Устойчиво ръководство на Национален парк „ Рила ” II-ра фаза “ и осъществяване на изключителни инспекции на осъществяването му, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

На управлението на Национален парк „ Рила “ e указано да прекрати всички действия в осъществяване на плана до привършване на инспекциите на място. Очаква се на изпълнителя да бъде наложена санкция поради вкарването на тежка техника на над 2000 метра надморска височина. Окръжна прокуратура – Кюстендил също разгласи, че се е самосезирала във връзка изявления в медии по отношение на съществуване на строителната техника на територията на Седемте рилски езера наоколо до езерото Бъбрек.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР