Снимка Фейсбук/Мая МаноловаМая Манолова обяви как може да бъде реализиран

...
Снимка Фейсбук/Мая МаноловаМая Манолова обяви как може да бъде реализиран
Коментари Харесай

Манолова: Без ИТН не може да бъде реализиран третият мандат

Снимка Фейсбук/Мая Манолова

Мая Манолова разгласи по какъв начин може да бъде осъществен третият мандат за сформиране на държавно управление.

„ Третият мандат може да бъде осъществен само и единствено посредством единодушие сред Има Такъв Народ, Демократична България, „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ и БСП. Без присъединяване на „ ИТН “ в диалози и без консенсус няма по какъв начин да има държавно управление с третия мандат. Ще се носи отговорност за какво към рисковете пред страната – бежанска рецесия, миграционен напън, COVID-вълна, растеж на цените на питателните артикули, тока, водата и парното, ще се добави и институционална рецесия ". Това коментира председателят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова преди съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента.

Тя предизвести, че по значимите проблеми в страната би трябвало да има единодушие. " От нас се чака осъществяване на няколко значими задания, първата от които е актуализацията на бюджета ", добави Манолова.

„ Информацията, показана от служебното държавно управление, демонстрира, че има събрани доходи допълнително. Очакването е до края на тази година да се съберат над 2 милиарда лева повече. Това, че има доходи не значи, че могат да бъдат правени разноски, свързани с предотвратяването на  на възможни рецесии - обществена, здравна, икономическа  и решение на проблемите на хората. Трябва да се даде опция на служебния кабинет тези пари да бъдат ориентирани в секторите, в които има най-голяма потребност от тях. Възрастните хора чакат актуализация на пенсиите, би трябвало да има обществени заплащания за персоналните асистенти и за уязвимите групи. Мигрантска рецесия също изисква в допълнение финансиране за гранична полиция, възобновяване на оборудването по границата, подготовка на бежанските центрове и лагери ", уточни тя.

Според нея независими акции и поръчки биха навредили. " Става дума за единодушие и безусловно техническо установяване на мандатоносителя ", добави тя по отношение на третия мандат.„ ГЕРБ и ДПС, а и Има Такъв Народ със поръчката си, че няма да взе участие в държавно управление с третия мандат, тласкат страната към политическа и институционална рецесия. Без постоянно държавно управление няма непоклатимост, която е един от детайлите на националната сигурност. Притеснителни са и координираните офанзиви между ГЕРБ и ДПС, в които се включва и Има Такъв Народ против служебните министри. Включително офанзивата на ГЕРБ пред Конституционния съд на указа на президента за назначението на служебния кабинет ", съобщи Манолова.

„ Сериозни терзания от това политическата рецесия да премине в институционална основава и нежеланието на партиите да се включат в актуализацията на бюджета. Необходимо е единодушие най-малко по тази тематика, тъй че да могат да бъдат решени проблемите на жителите със сигурността, здравето, работата и парите и да не се слага под риск действието на съществени системи, като здравната, обществената, системата за сигурност, поддръжката за бизнеса ", сподели още Манолова, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР