Снимка Фейсбук/Мая МаноловаМая Манолова каза нещо, което бъде обект на

...
Снимка Фейсбук/Мая МаноловаМая Манолова каза нещо, което бъде обект на
Коментари Харесай

Манолова: Възможно е дългата ръка на ГЕРБ и ДПС да участва при съставянето на кабинет

Снимка Фейсбук/Мая Манолова

Мая Манолова сподели нещо, което бъде обект на разпалени коментари от политиците. „ Смятаме, че има задоволително основателни аргументи за терзание, че е допустимо дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи при сформирането на новото държавно управление. Това би било замяна на волята на жителите от митингите, което ние няма да позволим ”. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Изправи се БГ! Ние идваме! ” Мая Манолова.

Преди това тя изясни, че позицията „ Изправи се БГ! Ние идваме! ” е непроменена.

„ Не желаем министерски кресла и присъединяване във властта. Но сме безапелационни, че няма да подкрепим държавно управление, в което има опити за инсталиране на лица и въздействия свързани с ГЕРБ, Движение за права и свободи и техните другарски кръгове ”, сподели Манолова.

„ Затова през вчерашния ден светна алената лампичка за ранно предизвестие в нашето изказване. Ранно предизвестие, тъй като считаме, че би било замяна на волята на българския народ обезпечаването на опция на ГЕРБ, Движение за права и свободи и олигархичните им кръгове, да въздействат върху образуването на бъдещото държавно управление. Днес в залата изявлението на „ ИТН ” беше приветствано от ГЕРБ и Движение за права и свободи ”, разяснява Манолова.

От „ Изправи се БГ! Ние идваме! ” считат, че има четири групи аргументи, заради които да включат „ алената лампичка ” за рано предизвестие.

Първите били етични. Според нея възможната интервенция на ГЕРБ и Движение за права и свободи във образуването на новото държавно управление, би означавала замяна на вота на жителите от митингите.

„ Вторите аргументи са политически. Включването на Движение за права и свободи в договарянията за сформиране на държавно управление подменя болшинството на смяната ”, счита Манолова.

„ Изчакахме задоволително време, за забележим ясни знаци от „ ИТН ”, че няма да бъде позволено въздействие на Движение за права и свободи и ГЕРБ в идващия кабинет. А от през днешния ден Движение за права и свободи започнаха да слагат условия за поддръжка на идващия кабинет.Не желаем и в никакъв случай не сме желали министерски кресла. 13-те гласа на „ Изправи се БГ! Ние идваме! ”дава опция за основаване на 4 други обединения. Нашето присъединяване или безучастие в гласоподаване не дефинира формата на идващото държавно управление. Няма да подкрепим държавно управление, което дава опция за инсталиране – персонално или на въздействия, на партиите ГЕРБ и Движение за права и свободи и техните другарски кръгове ”, сподели Манолова.

„ Настояваме за съглашение с Има Такъв Народ за политиките, зад които заставаме и с ангажимент, че присъединяване на Движение за права и свободи и ГЕРБ няма да бъде позволено в идващия парламент ”, сподели Манолова, написа nova.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР