Снимка Фейсбук/Бойко БорисовНапрежението между бивш и настоящ министър ескалира.Бившият здравен

...
Снимка Фейсбук/Бойко БорисовНапрежението между бивш и настоящ министър ескалира.Бившият здравен
Коментари Харесай

Проф. Ангелов към министър Кацаров: Плати на медиците и спри да ги лъжеш

Снимка Фейсбук/Бойко Борисов

Напрежението сред някогашен и сегашен министър ескалира.

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов избухна с обществената мрежа Facebook против служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Повод за това стана изнесената информация по време на взаимната комисия на бюджет, обществена и здравна, че страната разполага с близо 400 млн. лева буфер, от който могат да се заплащат 1000-те лв. на медиците на първа линия, за които Кацаров твърди, че няма и не ги дава, написа Novini.bg.

Министър Кацаров аргументира настояването за актуализация на бюджета на НЗОК

Ето, какво написа проф. Ангелов:

" Стойчо Кацаров отново беше заловен в неистина. Този път сътрудника му в служебния кабинет Асен Василев потвърди това, което написах тук преди седмица. По време на взаимно съвещание на бюджетна, обществена и здравна комисии в Народно събрание, Василев сподели, че страната разполага с близо 400 млн. лева буфер, от който могат да се заплащат 1000-те лв. на медиците на първа линия. А министърът на опазването на здравето споделя, че буферът е привършен.

Лъжата на Кацаров, че няма пари за сътрудниците, борещи се с COVID-19, беше разобличена и от финансовия министър! С други думи - актуализация на бюджета за бонуси на медиците не е нужна. Пари има! Въпросът е за какво сътрудниците от Спешна помощ не си получават възнагражденията за първа линия от юни с обяснението, че няма пари? Кацаров, заплати на медиците! Спри да ги лъжеш! Дори и твоите сътрудници от служебното държавно управление те разобличиха ", написа проф. Ангелов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР