Снимка: Facebook/Йорданка Фандъкова По думите на Фандъкова, теренът на паркинга

...
Снимка: Facebook/Йорданка Фандъкова По думите на Фандъкова, теренът на паркинга
Коментари Харесай

Строят 5-етажен паркинг със спортно игрище на покрива до пазара Ситняково

Снимка: Facebook/Йорданка Фандъкова

По думите на Фандъкова, теренът на паркинга на " Ситняково " е на общинското сдружение " Пазари Изток ", като 70% от инвестицията е обезпечена от Фонда за устойчиви градове като дълготраен капиталов заем, а останалите 30% са личен принос на сдружението.

" Програмата за строителство на етажни паркинги в кварталите, по която работим, беше направена с прецизната юридическа помощ от ръководителя на Столичен общински съвет Георги Георгиев. Разработихме 5 плана - по два към този момент се работи, тече процедурата и за третия в регион " Младост " ", добави столичната кметица.

Фандъкова заяви още, че сега се построява етажен паркинг и в регион " Надежда " за 310 автомобила, като 70% от строителните действия са приключени. Съоръжението би трябвало да е готово през есента.

Снимка: Facebook/Йорданка Фандъкова

" Проектът за многоетажен паркинг на бул. " Г. М. Димитров " бе спрян от предишен регионален шеф, а за този до Пета градска болница получихме възражения от жители, с които се съобразяваме ", сподели още кметът на София.

В проектите на Столична община е и построяването на два нови буферни паркинга на двата нови сектора - в кв. " Левски " при станция " Бул. Ген. Вл. Вазов " и на метростанция " Цариградско шосе ". Общият им потенциал е 390 места.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР