Снимка: facebook.com/chernomoretichaЧерно море Тича нанесе едно от най-тежките поражения на

...
Снимка: facebook.com/chernomoretichaЧерно море Тича нанесе едно от най-тежките поражения на
Коментари Харесай

Черно море Тича продължи победната си серия във Варна с успех над Академик

Снимка: facebook.com/chernomoreticha

Черно море Тича нанесе едно от най-тежките провали на Академик София за сезона, с 85:64. Това бе четвърта поредна домакинска победа за варненци, които стопираха и серията от три триумфа на противника с днешния дуел, оповестява Bgbasket.com.

Академик в първите минути съумя да вземе самодейността, само че за малко. Гостите поведоха с 9 точки в седата на частта, преди серия на домакините от 6-0 да ги върне съвсем наедно с съперника. Два следващи коша на Симеон Илиев в края на частта направиха обрата и цялостен. Отличният рейд на варненци продължи до 15-2, а финалният сигнал за четвъртината пристигна при 17:15.

Вторият интервал стартира с два коша на Мартин Йорданов, само че по-късно Черно море не вкара в продължение на четири минути и разреши на Академик да изравни до 23:23.

Времето до края на полувремето обаче бе напълно за домакините, които отново осъществиха няколко безответни коша, а Мартин Йорданов бе отличен като за 7 минути вкара 8 точки и овладя 4 битки. Тимът му пък се отдръпна на отмора с задатък от седем - 38:31.

След подновяването на играта Черно море направи 9-0, с цел да вземе най-голямата си преднина в мача от 16 точки.
Александър Милов вкара 13 от 19-е точки за Академик в третата част, само че варненци поддържаха постоянния си задатък и при започване на последния интервал го направиха цели 19 точки - недостижимо за гостите.

Разликата стигна и до 21 точки, а времето си минаваше, без да се вижда по какъв начин опитният състав на домакините ще изпусне своето. С замяна на кошове, най-после отново нещата останаха в такава отдалеченост за крайното 85:64.

Джими Гавин бе най-резултатен със 17 точки, Мартин Стефанов добави 16 (4 тройки), а по 12 осъществиха Симеон Илиев, Коча Йовович и Мартин Йорданов.

Йорданов размени сполучливо напусналия още в първата част с болки Николай Георгиев. След два месеца в игра за Черно море се завърна и Кристиян Кръстев.

За Академик Милов приключи с 23, 10 добави Николай Грозев. Гостите направиха 25 неточности, а от тях съперникът им осъществя 35 точки.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР