Снимка: ЕПА/БГНЕСКато противозаконни и вредни за всички определи мерките за

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСКато противозаконни и вредни за всички определи мерките за
Коментари Харесай

Меркел: Мерките за въвеждане на мито върху вноса на стомана и алуминий са противозаконни и вредни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Като незаконни и нездравословни за всички дефинира ограниченията за въвеждане на мито върху европейските стомана и алуминий, които от през днешния ден влизат в действие в Съединени американски щати, немският канцлер Ангела Меркел, заяви " 24 часа ".

От 1 юни Съединени американски щати вкарват мито върху вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз. Всички опити европейците да намерят компромисно решение и да откажат американския президент Доналд Тръмп от желанието му да постави мито бяха несполучливи. " Смятаме тези ограничения за несъответсващи на признатите съглашения и закони, а причините за въвеждането им, че това дава отговор на условията на националната сигурност на Съединени американски щати, за нереалистични “, съобщи канцлерът Меркел. Германското държавно управление ще продължи да пази свободния пазар и свободната търговия, съобщи тя.

Съжаление от това развиване изрече и външният министър на Германия Хайко Маас. " Но Европейски Съюз е квалифициран да реагира. Нашият отговор на " Америка фърст “ е " Европа юнайтед, обединена Европа “, съобщи той. Според немското държавно управление митата ще навредят и на американския пазар, а също така ще изиграят роля за още по-силното обединяване на европейските страни. В Световната комерсиална организация към този момент тече процедура по следствие на наложеното мито и нарушените от това съглашения. Европейски Съюз към този момент един път е печелил сходно дело. През 2002 година Джорд Буш-младши също вкара мито за вноса на европейска стомана и алуминий, само че СТО принуди Съединени американски щати да го анулират.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР