Снимка: Дир.бг Бургаският общински съветник от гражданската квота на БСП

...
Снимка: Дир.бг Бургаският общински съветник от гражданската квота на БСП
Коментари Харесай

Бенчо Бенчев и Несрин Узун помагали на Димитър Желязков да се укрие!


Снимка: Дир.бг

Бургаският общински консултант от гражданската квота на Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев, някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун и още един от арестуваните в Истанбул - Йовчо Домусчиев, са помагали на Димитър Желязков - Митьо Очите да избегне наказателно гонене и да се укрие, съобщи говорителката на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Както по-рано стана известно, задържаните в турската столица, които през вчерашния ден бяха превозени у нас, към този момент са освободени от ареста на бургаската полиция, тъй като задържането им беше единствено за 24 часа. Те са пуснати без обвинявания.

"Установено е в следствието на Специализираната прокуратура, че на 3 август Димитър Желязков е минал гръцко-турската граница, като се е придвижвал с микробус "Мерцедес ", благосъстоятелност на сдружение, ръководено и благосъстоятелност на Бенчев. В него са били с изключение на Желязков, самият Бенчев и Домусчиев. След като са навлезли на територията на страната, са се настанили в хотел "Рамада " в Турция.

Резервациите на стаите са били направени от Узун, а трите стаи, които са били наети в турския хотел, са на имената на Домусчиев и Бенчев. Няма записана стая на Желязков, а тези две лица, за които приказвам, в това число и третото, действително са осъществили дейности по съдействие на направил закононарушение човек, да избегне наказателно гонене. Тези материали са отделени от следствието на Специализираната прокуратура и са изпратени на Районна прокуратура-Бургас. Тя се явява способена прокуратура ", посочи Арнаудова пред "Фокус ".

Говорителят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова разяснява пред Българска телеграфна агенция, че към този миг материалите по делото не са пристигнали в правосъдната палата в морския град. Тепърва ще открива има ли задоволително данни, с цел да се повдигне обвиняване против Бенчев и Узун за персонално укривателство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР