Снимка Дейли СабахВ Северозападната провинция Одрин в Турция, посещавана от

...
Снимка Дейли СабахВ Северозападната провинция Одрин в Турция, посещавана от
Коментари Харесай

Българският е най-търсения език в Северна Турция - организират курсове, издават разговорници

Снимка " Дейли Сабах "

В Северозападната провинция Одрин в Турция, посещавана от гръцки и български туристи, търсещи по-евтини артикули заради неустойчивостта на валутните курсове, която докара до рухване на турската лира, локалните търговци в провинцията започнаха да учат и двата езика, с цел да поддържат връзка с задграничните гости, написа " Дейли Сабах ", представен от Блиц.

Затова български и гръцки речници са готови от Провинциалната дирекция за търговия, с цел да оказват помощ на търговците да създадат по-лесно общуването с клиентите. Тъй като някои търговци в града посещават безвъзмездни езикови курсове за проучване на гръцки и български език, провинциалната дирекция на търговията в Одрин започва план за тези, които не могат да намерят време за това. С помощта на Търговско-промишлената палата на Одрин, Съюза на търговците и занаятчиите на Одринското комерсиално сдружение и Кооперацията на търговците на Ulus Market, в новия речник бяха събрани 280 най-често употребявани думи.

В изказване пред Анадолската организация (АА), провинциалният шеф на търговията в Одрин Махмут Алтън сподели, че доста български и гръцки туристи посещават града заради скорошните съмнения в обменния курс. Подчертавайки, че търговията би трябвало да бъде лесна, бърза и безвредна, с цел да се усили ползата на туристите, Алтън сподели, че затова те работят по разнообразни въпроси, изключително езиковите проблеми, с които търговците могат да се сблъскат. Алтън изясни, че предходната година в Одрин са пристигнали 2,3 милиона български и гръцки туристи, приблизително към 190 544 души на месец, като акцентира, че българските и гръцките туристи, които посещават града, харчат приблизително по 50 $, което е над 115 милиона $ и е над годишния експорт на провинцията. Алтън сподели, че са подготвили мини търговски речник за търговците, с цел да поддържат връзка по-добре с туристите.

" Вярвам, че този речник ще реши езиковия проблем на нашите търговци. Засега са отпечатани 3 000 екземпляра. Предадохме ги на комерсиалните и кооперативните камари, с цел да ги популяризира до търговците., " добави той. Ирфан Ямандир, локален търговец, споделя, че има опция да прегледа речника и доста го харесва, наблягайки, че той ще обезпечи огромно улеснение за другарство с български и гръцки туристи. " Това е в действителност добър план ", продължи той.

" Търсим български и гръцки думи, които не знаем. Това ще помогне на търговците с езиковия им проблем. "

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР