Снимка: Cev.euБългарският национален отбор по волейбол си осигури място на

...
Снимка: Cev.euБългарският национален отбор по волейбол си осигури място на
Коментари Харесай

Феноменална България мина и през европейския шампион и е на полуфинал. Токио е все по-близо

Снимка: Cev.eu

Българският народен тим по волейбол си обезпечи място на полуфиналите на олимпийската подготовка в Токио! Това стана след съвършен свършек на груповата фаза - трета победа след 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 20:25, 15:13) над още една от международните сили в спорта Сърбия, написа Dsport.bg.

По този метод " лъвовете " си осигуриха довеждане докрай преди всичко в убийствената група. Това подсигурява и по-лек полуфинален конфликт против втория от група А, който най-вероятно ще бъдат домакините от Германия.

Момчетата на Силвано Пранди за следващ ден демонстрираха доста мощно равнище на сервис и обсада, което бе ключът към триумфа. За класиране напред бе належащо спечелването на два гейма, а те пристигнаха в първите три. В четвъртия последва леко разпределяне, само че все пак " лъвовете " стигнаха и до крайния триумф в мача, който ни приближава на две победи до място на Олимпийските игри в Токио.

Ето и по какъв начин се разви мачът против Сърбия:

България - Сърбия 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 20:25, 15:13)

Първи гейм 25:21

Двубоят стартира точка за точка като непрекъснато имаше промяна на водачеството сред двата тима. Това обаче продължи до 12:12, когато последва прелестна серия от три следващи български точки. Тя започва с мощен сервис на Скримов, след което продължи с сполучлива обсада на Алекс Грозданов и добра отбрана, приключила с блок навън на Соколов за 15:12.

Авансът бе в допълнение повишен след ас на флот сервис на Сеганов за 18:14 и сполучлив блок на Йосифов за 19:14.

Любопитен миг се разигра в идната точка, при която отбраната на „ лъвовете “ бе предотвратена от удар на топката в крана на една от камерите. Въпреки несправедливостта, точката бе отсъдена за сърбите.

Това обаче не тормози нашите момчета, които продължиха с прелестните изяви и при третия сетбол сложиха завършек на гейма за 25:21.

Втори гейм 24:26

Втората част на дуела вървеше напълно точка за точка. На няколко пъти сърбите водеха с две точки, само че много бързо българите успяваха да възстановят равенството. Така беше ясно, че 1-2 разигравания в края ще донесат триумфа. За страдание противникът се възползва от психическото преимущество да има сетбол и след 26:24 изравни резултата.

Трети гейм 25:22

Третият гейм стартира много по-лошо като след сервис на Неманя Петрич задатъкът на сърбите стана 7:2. Ключов в този миг се оказа Скримов, който с няколко сполучливи офанзиви и мощни сервиси небрежно изравни резултата до 10-ата точка. Оттук насетне още веднъж мачът продължи точка за точка преди Йосифов да даде задатък при 20:19. Прекрасна отбрана и контра на Соколов пък осигуриха задатък от 23:20, който бе непокътнат до края на гейма, което значеше и обезпечено място на полуфинал за „ лъвовете “.

Четвърти гейм 20:25

След сигурното класиране на България за елиминациите интензитетът на мача несъмнено спадна. Логично и Силвано Пранди даде късмет на някои от аварийните футболисти в хода на гейма, който стартира с леко преимущество за нашите, само че в следствие Сърбия поведе и взе частта с 25:20.

Пети гейм 15:13

В тайбрека всичко бе равностойно до 12:11, когато Розалин Пенчев донесе решителната преднина от две точки след ас. След това вторият мачбол бе осъществен и по този начин с съвършена статистика три победи от три мача България приключва преди всичко в групата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Пете
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР