Снимкa (c) VG Bild-Kunst, Bonn 2021/ArtPrice.bg500 творби, които разкриват как

...
Снимкa (c) VG Bild-Kunst, Bonn 2021/ArtPrice.bg500 творби, които разкриват как
Коментари Харесай

Федерико Фелини като художник представя изложба в Цюрих

Снимкa (c) VG Bild-Kunst, Bonn 2021/ArtPrice.bg
500 произведения, които разкриват по какъв начин италианският режисьор Федерико Фелини е употребявал рисунката като средство за основаване на подиуми и герои за своите филми, показва до 4 септември Kunsthaus Zurich, заяви ArtPrice.bg.
Смятан за един от най-важните режисьори в историята на киното и водеща фигура на италианския неореализъм от средата на XX век, Федерико Фелини не се нуждае от показване. Но с изключение на талантлив режисьор, той е и разпален художник, който вижда рисунката като съществена среда за подготовката на своите филми. С към 500 произведения изложбата, показана от Kunsthaus Zurich, хвърля светлина върху тази малко позната страна на италианския режисьор.
В прессъобщение домакините на изложбата изясняват: " Федерико Фелини (1920-1993) е един от най-важните режисьори в историята на киното. Филми като " Пътят " (1954), " Сладък живот " (1960), " Амаркорд " (1973) и " Градът на дамите " (1980) са класики, които се разискват от практикуващите просвета в интернационален проект и са обичани от публиката. Те са остри мнения за италианското общество, само че също и за западните полезности през XX век. По-малко прочут е фактът, че Фелини е бил неуморен художник от млад, като в началото
Снимкa (c) VG Bild-Kunst, Bonn 2021/ArtPrice.bg
ескицирал проектите и концепциите си благодарение на филц, химикал или фина линия върху хартия, преди да подреди сцените на снимачната площадка и да остави камерите да работят. "
" В допълнение към обособените подиуми и детайлите от декорите, той се интересува основно от героите, които изпълват функциите в неговите филми. Рисуването е един от методите, по които той развива мислите си за тях. Тези бързи скици му оказват помощ да се ориентира, само че Фелини също ги употребява, с цел да изясни образно концепциите си на филмовия екип. Като разследване от артистичните му пристрастия - той първо работи като карикатурист и основател на хумористични рисунки за вестници - филмовите рисунки на Фелини демонстрират подчертана податливост към подигравка и даже към гротеска. Това е този характерен жанр, който прави рисунките забележителни художествени творения сами по себе си, без значение от филмите, за които са направени. " style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР