Снимка: БулфотоЗелените паспорти в ЕС ще са факт през юни. Това

...
Снимка: БулфотоЗелените паспорти в ЕС ще са факт през юни. Това
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Облекченият режим на влизане ще стане факт за целия Европейски съю

Снимка: Булфото

Зелените паспорти в Европейски Съюз ще са факт през юни. Това разяснява за " Монитор " основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. По думите му, облекченият режим на влизане ще стане факт за целия Европейски съюз.

Епидемиологът изясни, че страната ни облекчава режима на влизане в страната - все още ще имат опция да влизат хора с трите типа документ - негативен PCR, документ за имунизация или за преболедуване през последните 6 месеца.

По думите му страните, с които България се конкурира за летния сезон към този момент са взели сходни решения и даде за Пример Хърватска и Гърция.

" На процедура това е бъдещето европейско решение. Просто заинтригуваните страни го вкарваме малко по-рано. Според мен през юни ще стане факт за целия европейски съюз, по този начин и би трябвало да е ", изясни още епидемиологът.

Доц. Ангел Кунчев разгласи още, че и у нас се взимат ограничения за подкрепяне на идния туристически сезон.

По думите му сега има една доста тежка конкуренция за туристи сред страните, изключително тези към нас - Турция, Гърция, Хърватска, Италия, Малта, Португалия. Състезават се кой ще предложи по-добри и по-безопасни условия.

" В това отношение ние ще спомагаме напълно на туристическата промишленост ", безапелационен е той.

В тази връзка е и решението да се насочат към този бранш количества от имунизацията на " Янсен ", тъй като е с най-кратко приложение. Той посочи, че и други ваксини ще бъдат ориентирани за туристическия бранш, с цел да може да се обезпечи имунизацията на всички искащи и работещи в бранша.

По думите му през зимния сезон ограниченията и курортите са се справили доста добре.

" Доста положително ми е усещането от там, сносно се съблюдаваха ограниченията в СПА хотелите, в зимните курорти, в случай че това го повторим и на морето би било отлично ", разяснява още основният държавен здравен контрольор.

По думите му не е притеснително решението преболедувалите през последните 6 месеца да влизат в страната без да бъдат слагане под карантина.

" Без да наемам министерството на опазването на здравето, като епидемиолог съм на мнение, че граничните ограничения за надзор имат доста едва влияние. Европа си заплати с и без гранични ограничения. Възникват нови варианти, популяризират се ", разяснява още доцент Ангел Кунчев. По думите му в някои случаи може леко да се забави разпростирането, само че не и да се предотврати. Епидемиологът даде за образец и дефинира като забавен случая в Португалия, която има извънредно тесни връзки с Бразилия. Държавата от Пиринейския полуостров забрани пътуванията, анулира всички полети и съумя малко да забавят прехвърлянето на бразилския вид и той влезе първо в Италия и Франция, и по-късно при тях, изясни доцент Кунчев и добави, че при една към този момент ширеща се повече от година пандемия граничните ограничения са с стеснен резултат.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР